„Olympiacos“ žvaigždė gali tapti D. Sabonio komandos draugu

„Olympiacos“ žvaigždė gali tapti D. Sabonio komandos draugu

Vienas Pirėjo "Olympiacos" lyderių Saša Vezenkovas gali kelti sparnus į Nacionalinę krepšinio asociaciją (NBA) ir tapti Domanto Sabonio komandos draugu.



Naujokų biržos išvakarėse lietuvio atstovaujamas Sakramento "Kings" klubas už teises į Eurolygos žvaigždę Klivlando "Cavaliers" ekipai atidavė 49-ąjį šaukimą.

Tai reiškia, kad "Karaliai" nuo šiol turės pirmenybę pasirašyti su S.Vezenkovui sutartį, jei nuspręs jį pasikviesti už Atlanto.

Bulgarijos, Kipro ir Graikijos pilietybes turintį krepšininką 2017 metų NBA naujokų biržoje 57-uoju šaukimu pasirinko Bruklino "Nets" bei išmainė į "Cavaliers".


Salonikų "Aris" karjerą pradėjęs snaiperis vėliau tris sezonus rungtyniavo Barselonos "Barcelona" komandoje, o "Olympiakos" marškinėlius vilki nuo 2018-ųjų, šiemet buvo išrinktas į Eurolygos pirmąjį simbolinį penketą, žaidė finalo ketverto turnyre bei tapo Graikijos čempionu.

Eurolygoje 26-erių 206 cm ūgio puolėjas vidutiniškai per 30 minučių pelnė 13,7 taško (66,5 proc. dvit., 37 proc. trit.), atkovojo 5,9 bei perėmė po 1 kamuolį, atliko 1,5 rezultatyvaus perdavimo ir rinko 17,8 naudingumo balo.

Eurobasket.lt

Video rekomendacijos: