D. Sabonis: „Vasarą dirbau sunkiai ir nekantrauju padėti komandai“ (VIDEO)

D. Sabonis: „Vasarą dirbau sunkiai ir nekantrauju padėti komandai“ (VIDEO)

Domantas Sabonis po Europos čempionato jau grįžo į Jungtines Amerikos valstijas (JAV) ir prisijungė prie Sakramento „Kings“ klubo, rašo INFO Krepšinis.



Praėjusio sezono viduryje Lietuvos rinktinės lyderis buvo iškeistas iš Indianos „Pacers“ komandos ir dabar pasitinka pilną sezoną naujoje ekipoje.

Krepšininkas buvo paklaustas, kaip jaučiasi būdamas šioje pasiruošimo stovykloje ir galintis pilnai ruoštis naujajam sezonui:

„Jaučiuosi labai pozityviai, vasarą dirbau labai sunkiai, tad nekantrauju pradėti“, - pozityvumu tryško krepšininkas.


- Kaip jautiesi grįžęs po įtempto Europos čempionato?

- Gerai, jaučiuosi esantis geroje formoje, turėjau keletą dienų pailsėti, pailsinti savo kūną ir po truputį pradedu sportuoti.

- Persikėlus į Sakramentą, kas tau čia labiausiai patinka?

- Oras. Oras čia yra puikus. Kai gyveni šiltame klimate, pradedi tai vertinti.

Ar teko bendrauti su naujuoju vyr. treneriu Mike'u Brownu?

- Taip, Mike'as atskrido į Vokietiją Europos čempionato metu, kartu turėjome vakarienę. Pasikalbėjome apie viską, taip pat ir artėjantį sezoną. Smagu jausti palaikymą, kai aš atstovauju rinktinei ir nesu su komanda.

- Kiek tau yra svarbu, kad treneris atskrido į Vokietiją žiūrėti tave rungtyniaujant?


- Labai svarbu, daug trenerių atvyksta žiūrėti savo žaidėjų žaidžiant. Sužinojau, kad treneris atvyksta tik dieną prieš čempionato startą. Gera buvo jausti jo palaikymą tribūnose.

- Kokie yra sezono tikslai. Ar galite patekti į atkrintamąsias?

- Žinote, bus tikrai daug triukšmo sezono metu. Mes turime kontroliuoti tai, kas priklauso nuo mūsų. Turime pasitikėti vienas kitu, tikime treneriais, jie padarė puikų darbą rinkdami šią komandą. Pasiruošimas prasideda rytoj, tad turime dirbti sunkiai.


- Kaip vertinį šių metų komandos komplektaciją?

- Gerai, manau, kad klubas padarė puikų darbą šią vasarą. Turime metikus, turime pajėgius veteranus. Kaip ir sakiau, šis trenerių štabas pridėjo labai daug ir viskas prasideda jau nuo rytojaus.

- Matėme, kad vasarą dirbai ties savo metimo technika. Ar tai tau padėjo?


- Tai buvo puiku. Jaučiuosi patobulėjęs. Šią vasarą dirbome tiek, kiek galėjome. Turėjau grįžtį į Europą ir prisijungti prie savo šalies rinktinei, tad praleidome keletą mėnesių. Man patinka mokytis, ypač iš pačių geriausių. Jis mane išmokė daug daugiau nei tik metimas.



INFO Krepšinis

Video rekomendacijos: