G. Arenasas: A. Iversonas – tai R. Westbrooko ir G. Antetokounmpo mišinys

G. Arenasas: A. Iversonas – tai R. Westbrooko ir G. Antetokounmpo mišinys

Buvusi Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) žvaigždė Gilbertas Arenasas teigia, kad Filadelfijos "76ers" legendos Alleno Iversono būtų neįmanoma sustabdyti dabartinėje NBA lygoje.



"Kai Iversonas buvo karjeros viršūnėje, visi penki varžovų komandos žaidėjai nenuleisdavo nuo jo akių. Kiekvienas krepšininkas aikštelėje bandė jį sustabdyti.

Žinojome, kad jis veršis į dešinę pusę, tačiau jis svėrė 70 kilogramų. Šiuo metu tokių žaidėjų nėra. Greitas, staigus bei 70 kilogramų sveriantis vaikinas veržėsi į puolimą visu greičiu.

Jis turėjo Russello Westbrooko mentalitetą ir visada stengėsi pelnyti 50 taškų. Tuo ir skiriasi nuo Lukos Dončičiaus ir Nikolos Jokičiaus, kurie 50 taškų surinkti nesistengia. Jei panorėtų, jie tai padarytų, tačiau neturi tokio tikslo.


Iversonas – tai Westbrooko mišinys su Gianniu Antetokounmpo bei su kažkuo, kas sveria 70 kilogramų", – teigia Agentas Zero.

Prieš įstodamas į universitetą A.Iversonas buvo išrinktas geriausiu metų moksleiviu ir krepšinyje, ir amerikietiškajame futbole.

11-os "Visų žvaigždžių" rungtynių dalyvis keturis sezonus (1999, 2001, 2002, 2005 m.) buvo rezultatyviausias lygos žaidėjas bei trijuose (2001-2003 m.) pirmavo pagal perimtus kamuolius, o 2001 metais buvo išrinktas sezono MVP.

183 cm ūgio gynėjas NBA lygoje viso sužaidė 914 rungtynių, vidutiniškai per 41 minutę rinko 26,7 taško, atkovojo 3,7 bei perėmė 2,2 kamuolio ir atliko 6,2 rezultatyvaus perdavimo.

Eurobasket.lt

Video rekomendacijos: