M. Buzelis: „Aš nenoriu būti kaip kiti, noriu būti savimi“

M. Buzelis: „Aš nenoriu būti kaip kiti, noriu būti savimi“

Mato Buzelio instagram nuotr.

Vienu iš talentingiausių savo kartos krepšininkų JAV laikomas Matas Buzelis šį sezoną rungtyniavo G lygoje, kurioje rinko solidžią statistiką.



19 metų 208 cm ūgio puolėjas NBA G lygoje vidutiniškai per 31 minutę pelnydavo po 14,1 taško, atkovodavo po 6,6 kamuolio, atlikdavo po 1,9 rezultatyvaus perdavimo, blokuodavo po 1,9 varžovo metimo bei rinkdavo po 13,9 naudingumo balo.

Dabar M. Buzelis ruošiasi NBA naujokų biržai. Čia jam prognozuojamas šeštasis šaukimas.

Kiek anksčiau lietuvis davė interviu „hoopshype.com“ portalui bei atskleidė, kokį patarimą gavo iš Kevino Duranto.


„Pasirinkau „Ignite“, nes galiausiai noriu tapti profesionaliu krepšininku. Kam pasirinkti kitą kelią, pavyzdžiui studentų krepšinį, ir žaisti ne pagal NBA taisykles? Čia gauni NBA tritaškį, atakos laiką, viską.

Mane pašaukusi komanda gaus vaikiną, kuris visada yra pozityvus, nepaisant tamsiausių periodų bei darys tai, kas bus iš jo prašoma. Aš žaisiu geriausiai, kaip tik pats moku.

Kažką pasiimu iš kiekvieno krepšininko. Jeigu pamatau gerą judesį, iš karto jį pasiimu, bet negaliu pasakyti, kad noriu būti kaip tas ar kitas žaidėjas. Aš nenoriu būti kaip kiti, noriu būti savimi. Žiūrėjau Finikso „Suns“ rungtynes ir pamačiau vieną Kevino Duranto judesį. Tad aš jį bandau atkartoti ir ties juo dirbau.

Esu gavęs patarimų iš Buddy Hieldso, Donovano Mitchello. Taip pat esu bendravęs ir su Kevinu Durantu, kuris man pasakė būti savimi, tad man tai prilipo. Aš neturiu nieko slėpti, tiesiog turiu išlikti savimi“, - kalbėjo M. Buzelis.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: