E. Atamanas pasiūlė Eurolygai įvesti „algų kepurę“ bei taip pat paneigė gandus apie milžinišką

Eurolygos finalo dalyvės ir Turkijos čempionės Stambulo "Anadolu Efes" komandos vyriausiasis treneris Erginas Atamanas pasvarstė, kaip koronaviruso pandemija paveiks stipriausio Senojo žemyno krepšinio turnyro ekipų biudžetus.



"Ši situacija turės įtakos visiems klubams, turime iš to pasimokyti. Biudžetai turi būti subalansuoti, - teigia strategas. - Eurolyga turi rasti būdų pasiekti balansą su "algų kepurės" pagalba.

Kai kurios komandos nesugebės turėti tokių didžiulių biudžetų, juk ši pandemija sukels milžiniškus finansinius nuostolius."

Taip pat specialistas paneigė gandus apie naują įspūdingą Shane'o Larkino kontraktą.


Kaip jau rašėme, anksčiau buvo pranešta, kad su "Anadolu Efes" su amerikiečiu sudarė dvejų metų net 7,7 mln. JAV dolerių sutartį - 3,7 mln. už pirmąjį ir 4 mln. už antrąjį sezonus. Tiesa, šią informaciją jau tą pačią dieną suskubo paneigti komandos generalinis vadybininkas Alperas Yilmazas.

"Iki karantino kalbėjau su klubo vadovybe, jie buvo arti sandėrio sudarymo. Tačiau nežinau, ar jie pasirašė kontraktą. Vienintelis būdas jam palikti "Efes" - rasti klubą NBA, kuriame žaistų po 20-25 minutes. Priešingu atveju, manau, jis dar dvejus metus bus su mumis.

Žinoma, Shane'as nusipelnė vieno didžiausių kontraktų, jis yra geriausias mūsų žaidėjas, bet, kiek aš žinau, žiniasklaidoje pateikti skaičiai neatitinka tikrovės", - pakomentavo E.Atamanas.

Šiame Eurolygos sezone Sh.Larkinas vidutiniškai per 30 minučių įmesdavo 22,2 taško (55,6 proc. dvit., 50,9 proc. trit., 90,3 proc. baudų), atkovodavo 3,1 bei perimdavo 1,3 kamuolio, atlikdavo 4,1 rezultatyvaus perdavimo, išprovokuodavo 5,5 pražangos ir rinkdavo net 25,8 naudingumo balo.

Turkijos pirmenybėse 27 metų 182 cm ūgio įžaidėjo rodikliai kuklesni - 13,7 pelnyto taško (57,1 proc. dvit., 33,8 proc. trit., 93,9 proc. baudų), 2,6 atkovoto bei 1,4 perimto kamuolio, 4,2 rezultatyvaus perdavimo ir 14,5 efektyvumo balo per 26 minutes.





Eurobasket.lt

Video rekomendacijos: