Eurolyga patvirtino, kad pirmi du turai tikrai įvyks, kaip buvo suplanuota iš anksto

Eurolygos turnyro organizatoriai penktadienį oficialiai pristatė parengtą sveikatos ir saugumo protokolą, skirtą 2020–2021 m. sezono Eurolygos ir Europos taurės varžybų kovoms.



Tai pat užsienio spaudoje pranešta, kad Eurolyga yra užtikrinta, kad bent du pirmieji turai įvyks pagal planą.

Skelbiama, jog atsižvelgiant į pandemijos situaciją valstybėje bei kokios yra saugumo rekomendacijos šalyje, patys klubai turės rūpintis savo žaidėjų saugumu ir sveikata.

Tarp pagrindinių ir esminių taisyklių išskirtas rankų plovimas, fizinio atstumo laikymąsis, apsauginių veido kaukių dėvėjimas ir arenos patalpų vedinimas.


Komandų žaidėjai, trenerių štabas ir teisėjai turi atlikti COVID-19 testus likus trims dienoms iki rungtynių. Pridedamas specialus vadovas viešbučiams, transportui, televizijai, žiūrovams ir žiniasklaidos atstovams.

Eurolygos klubai turės teisę pakeisti vienerių rungtynių laiką daugiausiai du kartus, tačiau toks leidimas bus suteiktas tik tuo atveju, jei tai leis turnyro tvarkaraštis.

Tuo tarpu jeigu Eurolyga neturėtų kitos laisvos datos savo kalendoriuje, komandai, negalinčiai suorganizuoti rungtynių arba negalinčiai dalyvauti susitikime, būtų įrašytas techninis pralaimėjimas 0:20.

Eurolygos reguliariojo sezono rungtynės turi būti sužaistos iki 2021 metų balandžio 13 dienos, o atkrintamosios varžybos – iki 2021 metų gegužės 5 dienos.





Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: