M. Schilleris: „Atlikome gerą darbą gindami savo krepšį“ (VIDEO)

M. Schilleris: „Atlikome gerą darbą gindami savo krepšį“ (VIDEO)

Kauno „Žalgirio“ krepšininkams nepavyko iškovoti antrosios pergalės Eurolygoje šią savaitę. Martino Schillerio auklėtiniai išvykoje rezultatu 58:70 (13:21, 18:15, 11:15, 16:19) nusileido Madrido „Real“ ekipai.



Po mačo vyriausiasis „Žalgirio“ treneris Martinas Schilleris pripažino „Real“ pranašumus ir pripažino pralaimėjimą.

„Visų pirma - sveikinimai „Real“ su pergale, manau, kad jie to nusipelnė. Buvau patenkintas mūsų pastangomis gynyboje, atlikome gerą darbą gindami savo krepšį. Jie yra ypač gera komanda gynyboje, turinti didelį ūgį. Visų rungtynių metu taip ir neišsiaiškinome, kaip pelnyti taškus, todėl „Real“ nusipelnė laimėti“, - teigė strategas.

- Koks planas buvo A. Rubitą leisti į startinį penketą?


- Norėjome metimų iš pikenpopo situacijų ir ištraukti Tavaresą iš baudos aikštelės. Panašiai elgėmės prieš Kuzmičių prieš porą dienų.

- A. Rubitas atliko tokių metimų dvikovos pradžioje, tačiau to neliko vėliau. Ar nusprendėte atsisakyti šio plano?

- Ne, to neatsisakėme, bet tai nėra kompiuterinis žaidimas. Jeigu tai būtų kompiuterinis žaidimas, tuomet viskas būtų lengva. Galėtum tiesiog atakuoti iš toli prieš aukštą jų žmogų. Realybėje privalu pataikyti metimus, po jų įgyti pasitikėjimo ir ritmą. Nėra taip, jog pakaktų tiesiog atlikti metimą, reikia susikurti pranašumą. Viskas nėra taip lengva, o jeigu būtų, šį darbą galėtumėte atlikti ir jūs.

- Kiek dideles problemas kėlė „Real“ perimetro gynyba, kuri iš jūsų atėmė tolimus metimus?

- Jeigu atvirai, manau, kad didesnę žalą padarė jų gynyba baudos aikštelėje. Įprastai mes nemetame daug tritaškių, o be Milaknio šis skaičius neišaugs, jis pakryps priešingai. Išmetėme tik 12 tritaškių, lyginant su jų 29. Tai sunku. Matematika paprasta - jeigu meti tik 12 tritaškių, tai yra to dalis. Rinkti taškus prieš juos yra rimtas iššūkis, o Milaknio 20 minučių trūko. Ne todėl, kad jis meta kiekvieną kamuolį, bet todėl, jog jis išplėčia aikštelę. Tam nėra pasiteisinimų, bet viskas yra gerai. Mes turėsime rasti išeitį - tokia yra mūsų darbo dalis.

- G. Deckas per visą sezoną buvo pataikęs 9 tritaškius, o šiandien įmetė 4. Kiek tai buvo x faktorius?

- Jis buvo didelis x faktorius. Jau pirmajame kėlinyje, kai jis pataikė du tritaškius, atkreipėme dėmesį, jog 29 % taiklumu tritaškius metantis žaidėjas jau pataikė du tritaškius. Jis nebuvo paliktas visiškai laisvas, tačiau kai jis taip pataiko, tai daro didelę įtaką rungtynėms.


- Komanda pirmoje rungtynių pusėje prasižengė tik 6 kartus, nors buvo momentų, kai pražanga galėjo būti padaryta, bet vietoje to varžovai atliko metimus. Ar nepasigedote daugiau pražangų ankstyvoje atakos fazėje?

- Manau, kad taip. Buvo mažiausiai 2-3 situacijos, kur turėdami pražangų rezervą turėjome prasižengti tam, jog sustabdytume jų prasiveržimus arba perėjimą iš gynybos į ataką. Pražangų trūko. Pagerinome tai antroje dalyje, kalbėjome per pertrauką. To trūko, nors tai buvo praktiškai vienintelis gynybos dalykas, apie kurį kalbėjome pertraukos metu. Esame patenkinti gynyba, tačiau turime patys rinkti taškus.

- Varžovai pelnė 70 taškų, suklydo 22 kartus, nemetė nė vieno baudos metimo ir vis tiek laimėjo. Neįtikėtini skaičiai?


- Ką aš turėčiau pasakyti? Taip, neįtikėtini skaičiai.





Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: