P. Motiejūnas – kandidatas pakeisti Eurolygos vadovą J. Bertomeu

P. Motiejūnas – kandidatas pakeisti Eurolygos vadovą J. Bertomeu

Eurolygos generalinio direktoriaus Jordi Bertomeu kaip turnyro vadovo autoritetas braška. Aštuonių ilgalaikes licencijas turinčių klubų vadovai pirmadienį Barselonoje vykusiame posėdyje kalbėjosi apie finansinius rūpesčius.



Kaip rašo Gazzetta.gr, antradienį 13 klubų-akcininkų, turinčių ilgalaikes licencijas, toliau diskutuos apie organizacijos ateities planus. Gali būti, kad diskusijos vyks be J. Bertomeu.

Šiuo metu aštuoni klubai turi rimtų pretenzijų Eurolygos vadovui. Tarp šių klubų yra Pirėjo „Olympiakos“, Atėnų „Panathinaikos“, Tel Avivo „Maccabi“, Kauno „Žalgiris“, Stambulo „Anadolu Efes“, Milano „AX Armani“, Miuncheno „Bayern“ ir Maskvos CSKA.

J. Bertomeu pusėje išlieka ispanų „Real“, „Barcelona“ ir „Baskonia“, o turkų „Fenerbahce“ ir prancūzų ASVEL užėmė neutralią poziciją.


Pažymima, kad pirmadienį vykusio susitikimo metu minėti aštuoni klubai „įvarė Bertomeu į kampą“, uždavinėdami klausimus apie finansinius sunkumus ir per dideles išlaidas.

Po nesenos santykių tarp J. Bertomeu ir kai kurių akcininkų krizės Eurolyga suteikė klubams daugiau vykdomosios ir administracinės galios.

„Sezono viduryje pokyčius sunku įgyvendinti, tačiau visi požymiai rodo, kad Jordi Bertomeu kitą vasarą pasitrauks iš savo pareigų“, - rašoma graikų leidinyje.

Graikijos žurnalistas Aris Barkas praneša, kad J. Bertomeu gali pakeisti dabartinis „Žalgirio“ vadovas Paulius Motiejūnas arba „Bayern“ direktorius Marko Pesičius.







Alfa.lt

Video rekomendacijos: