„B TriBūna“: „Rungtynėse jaučiasi, kad esame viena didelė „Ryto“ bendruomenė“

„B TriBūna“: „Rungtynėse jaučiasi, kad esame viena didelė „Ryto“ bendruomenė“

LKL nuotr.

Po 12-os metų pertraukos Lietuvos krepšinio sostine tapo Vilnius. „Ryto“ komanda susigrąžino Lietuvos krepšinio lygos čempionų titulą.



Tuo metu FIBA Čempionų lygoje vilniečiai nukeliavo iki antrojo turnyro etapo, tačiau į atkrintamąsias nepateko.

Po šio sėkmingo sezono ištikimiausi „Ryto“ gerbėjai „B TriBūna“ pasidalino sezono reziumė.

„Prabėgo dar vienas sezonas. Aikštėje jis atrodė lyg linksmieji kalneliai su nuostabiu finišu. Iš ultrovos perspektyvos sezonas buvo stabilesnis, bet ne mažiau ypatingas.


Pirmieji mėnesiai įsiminė tuo, jog, kaip ir visoms gyvenimo sritims, reikėjo taikytis prie pandemijos. Kelios išvykos buvo tikrai nuviliančios, nors egzistavo daug pateisinimų priežasčių – dideli susirgimų skaičiai, saviizoliacija - bet iš savęs reikalavome daugiau. Vienu metu palaikymas per kaukes ir respiratorius tikrai pradėjo žudyti mėgavimąsi visu procesu, nebeliko normalios „rungtynių dienos” bei bendravimo arenoje.

Vis tik naujos jėgos ir motyvacijos senbuviams įpūtė aktyvūs naujokai. Žmonės, kurie prisijungė prie judėjimo, jau perskaitę šimtus mūsų išvykų aprašymų, žinodami B Tribūnos istoriją, taisykles, turėdami supratimą apie elgesio normas ir didžiulį norą padėti bei įsilieti į veiklą. Motyvacijos pridėjo ir pilnai pasibaigęs protestas derbių metu bei galinga išvyka į Kauną. Smagu, jog raganų medžioklė dėl skanduočių pasibaigė.

Kaip ir įprasta, šiame sezone vėl apsilankėme visose Ryto išvykos rungtynėse Europoje. Atskirą padėką norėtųsi tarti mūsų draugams iš Alytaus – Dzūkų Tankai. Šį sezoną jie buvo labai aktyvūs, galima teigti, jog vieną euroišvyką net išnešė ant savo pečių, kuomet Strasbūre Rytą palaikė 2 rytfaniai ir 8 DT nariai. Tarp Dzūkų Tankų yra tokių vaikinų, kurie lankėsi beveik visose Ryto rungtynėse. Ačiū!

Sezoną pradėjome su choreo „Sostinės ginklai užtaisyti”, o baigėme su „Rytas: Prieš Visas Prognozes” ir „Titulo vagystė įgyvendinta”. Dažnu atveju Ultros su choreo rizikuoja, dėl netinkamo rezultato ar įvykių aikštėje mintis gali žlugti, žinoma, taip yra nutikę ir mums. Šiame sezone vengėme garsių epitetų, kilus choreo idėjai galvojome, kur būtų galima prisiknisti. Suprantame, kad labai norint prisiknisti galima visada, bet džiaugiamės, jog visos šio sezono choreo pasiteisino su kaupu. Prieš paskutinį finalo mačą idėjų buvo daug: nuo Rockio iškeltų rankų iki minties, kurią ir įvykdėme. Norėjosi užbaigti kalbas apie vagystę, visiems aišku, kad tikrasis El Profesor – Giedrius Žibėnas. Be jokių klausimų, pats įspūdingiausias vaizdinio palaikymo momentas šiame sezone ir visoje mūsų judėjimo istorijoje – Palaikyk Komandą Mūsų Ritmu. Tai savotiškas kreipimasis į visus rytfanius, kurie kartu su mumis kuria tokią atmosferą. Be dar kelių namų darbų paminėjimo vertas ir masinis konfeti šou, jį įgyvendinti norėjome jau senokai.

Po nusivylimo KMT sekė paskutinis LKL ratas. Įprastai skaičiai tuo metu krenta, bet šį sezoną gavosi atvirkščiai. JEEP arenoje kiekvienos rungtynės tapo išskirtine švente, nepaisant to, prieš ką žaidžiame, o į išvykas net darbo dieną keliaudavo pilni autobusai rytfanių.

Būtent apie šventę JEEP arenoje norisi išsiplėsti kiek plačiau. Tarpusavyje daug diskutavome, kas lėmė tokią evoliuciją Vilniuje. Prisimename, kai prieš 10 metų nedrąsiai su komanda pramušinėjome: „Pirmyn, vilniečiai“. Džiaugdavomės, kai arena prisijungdavo prie „vil-nie-čiai“. Po truputį, po truputį išsivystėme iki TOKIO lygio. Galbūt tai nulėmė nuolatinė mūsų komunikacija ir švietimas apie palaikymą, masinės išvykos, sėkmingas darbas su klubu – vieno atsakymo nėra. Bet kokiu atveju, labai dėkojame kiekvienam, kuris kartu dainuoja, ploja, atsistoja ar jungiasi prie B Tribūnos judesių dainų metu. Tai yra nuostabu. Dėkojame klubo darbuotojams, kurie metai iš metų randa kompromisus dėl DJ darbo ir time out'ų, skirtų palaikymui. Dėkojame šokėjoms, kurios ne kartą šiame sezone pajuto, kada arena yra įsiaudrinusi, ir nepradėjo šokti, o leido arenai tūsinti. Tuo pačiu ačiū joms už „I Will Survive“, kuris jau tapo pergalingų rungtynių hitu.

Labai džiaugiamės, jog visas šis procesas Vilniuje įvyko organiškai ir natūraliai. Mums nereikėjo dalinti dainų žodžių ar prašyti arenos pranešėjo pagalbos. Viską padarėme kartu su visais Ryto fanais, sukurdami kažką tikrai išskirtinio, kuo galime didžiuotis. Toks žmonių įsitraukimas skatina dar labiau stengtis dėl aktyvaus Ryto palaikymo. Mūsų nuomone, ši palaikymo evoliucija labai suartino B Tribūną su visais ištikimais Ryto fanais arenoje. Rungtynėse jaučiasi, kad esame viena didelė Ryto bendruomenė.


Dar smagiau, jog viską vainikavo absoliutus išprotėjimas penktose finalo rungtynėse ir tokia mūsų klubo pergalė. Turbūt per vasarą paskutinių rungtynių pakartojimą žiūrėsime dar ne kartą. Jau dabar turime įdėjų, ką galėtume nuveikti ateityje, tad kiek pailsėję kibsime į darbus ir ruošimės tam, kad kitą sezoną būtų dar geriau.

Būkit kartu su Rytu, kartu su B Tribūna!“, - rašo „B TriBūna“.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: