K. Maksvytis apie E. Sumnerį: „Jis dar nepasiruošęs“

K. Maksvytis apie E. Sumnerį: „Jis dar nepasiruošęs“

Karšta praėjusio „Betsafe-LKL“ sezono prizininkų dvikova Panevėžyje baigėsi nelengva Kauno „Žalgirio“ (10-2) pergale.



Kazio Maksvyčio kariauna išvykoje 80:68 (15:17, 17:13, 21:21, 29:15) nukovė Panevėžio „7bet-Lietkabelį“ (8-4) ir atsitiesė po praėjusią savaitę patirto pralaimėjimo Klaipėdos „Neptūnui“.

„Žalgiryje“ debiutavo neseniai komandą papildęs gynėjas Edmondas Sumneris. Naujokas ant parketo praleido 5,5 minutės, per kurias prametė tritaškį, sykį suklydo ir triskart prasižengė, o iš viso surinko -5 naudingumo balus.

Po mačo „Žalgirio“ vyr. treneris K. Maksvytis įvertino naujoko debiutą.


„Sunki pergalė, tačiau kitaip prieš „Lietkabelį“ nebūna. Jie žaidžia fiziškai, agresyviai. Didžiąją rungtynių dalį žaidėme lygiai, teko ir vytis juos. Gynybine prasme neblogos rungtynės, išskyrus varžovų puolime atkovotus kamuolius, kartojasi, tampa tendencija. Čia dar galėtume pagerinti žaidimą. Svarbu psichologiškai buvo iškovoti pergalę. Kai netekome žaidėjų dėl traumų, tai kažkiek susivienijome.

Kitą savaitę nusimato nemažas rungtynių maratonas, tad bandėme dažniau rotuoti žaidėjus, tas pavyko. Teko daug keistis, kad išliktume švieži. Gal tai ir lėmė, kad išplėšėme pergalę.

Kalbant apie Sumnerį, tai jis dar nepasiruošęs. Bet žiūrint į ateitį, tai sąmoningai metėme į aikštę. Šiose rungtynėse netgi nelaukėme kažkokios naudos. Jis kurį laiką praleido be krepšinio, be kontaktinio krepšinio. Tikimės, kad rungtynės iš rungtynių jis įneš vis didesnį indėlį. Gaila, kad dabar beveik neturime treniruočių. Reikės surasti jam vietos rungtynėse ir įvedinėti į žaidimą.

Jis yra gero charakterio, darbštus. Kol kas viskas yra gerai“, - teigė K. Maksvytis.

Krpsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: