A. Jomantas netrukus baigs krepšininko karjerą

A. Jomantas netrukus baigs krepšininko karjerą

LKL nuotr.

Mažeikių „M Basket-DELAMODE“ puolėjas Artūras Jomantas gruodžio 17 d. LKL rungtynėse su Klaipėdos „Neptūno” komanda sužais paskutines savo karjeros rungtynes, praneša MBasket.lt



Jomantas savo įspūdingą, daugiau nei 20 metų trukusią krepšininko karjerą užbaigs taip pat kaip ir pradėjo – vilkėdamas gimtojo miesto komandos marškinėliais.

38-erių krepšininkas karjerą pradėjo 2001-aisiais, kuomet apsivilko tuometinės Mažeikių „Naftos“ aprangą, vėliau persikėlė į „Šiaulius“ ir galiausiai Vilniaus „Lietuvos ryto“ komandą, kurioje ir praleido didžiąją dalį savo karjeros.

Legendinis Mažeikių miesto krepšininkas į gimtinę sugrįžo pernai ir įdėjo didžiulį indėlį ne tik aikštelėje, bet ir už jos ribų, kad komanda atsidurtų ten, kur yra dabar – „Betsafe-LKL“. Pernai Mažeikių klubas tapo NKL vicečempionais ir šiemet po ilgos pertraukos sugrįžo į aukščiausią Lietuvos krepšinio lygą. Tik sugrįžęs į Mažeikius, Jomantas tapo komandos kapitonu, o dar praėjusio sezono eigoje ir klubo sporto direktoriumi.


Jomantas per karjerą tapo Europos taurės, LKF taurės, BBL  čempionu, dukart LKL čempionu, iškovojo daugybę kitų medalių tiek su klubais, tiek su jaunimo rinktinėmis, 2009-aisiais atstovavo vyrų Lietuvos krepšinio rinktinei Europos čempionate.

Paskutines karjeros rungtynes sužaisiantis Jomantas ne tik baigs savo krepšininko karjerą, tačiau ir atsisveikins su Mažeikių „M Basket-DELAMODE“ klubu bei paliks savo sporto direktoriaus pareigas.

Mbasket.lt

Video rekomendacijos: