„Wolves“ finalo ketverte pasigendantis R. Kurtinaitis – „Žalgiris“ turėtų laimėti

„Wolves“ finalo ketverte pasigendantis R. Kurtinaitis – „Žalgiris“ turėtų laimėti

„Betsafe-LKL“ nuotr.

Jau greitai – vasario 17–18 dienomis – Kaune vyks vienas laukiamiausių metų krepšinio renginių – Citadele Karaliaus Mindaugo taurės finalo ketvertas.



Aiškios keturios komandos, kurias ten išvysime: pusfinaliuose susikaus Vilniaus „Rytas“ ir Panevėžio „7bet-Lietkabelis“, taip pat – Kauno „Žalgiris“ ir „Šiauliai“.

Nors sudalyvauti renginyje Rimui Kurtinaičiui dėl darbų Azerbaidžane nepavyks, jis stebės kovas ekrane. Iki šiol treneris aktyviai sekė Citadele KMT aktualijas.

Bendraudamas su LKL.lt svetaine, R.Kurtinaitis pripažino, jog kiek pasigenda finalo ketverte Vilniaus „Wolves“, kadangi nepalankūs burtai juos suvedė su žalgiriečiais ketvirtfinalyje. Taip pat strategas atidavė duoklę Žydrūnui Urbonui už „Šiaulių“ ekipos prikėlimą.


Vis tik dėl nugalėtojų R.Kurtinaičiui daug klausimų nekyla.

„Nors prieš rungtynes visų šansai vienodi, bet pagal pajėgumą „Žalgiris“ yra geresnis. Plius, jie turi namų faktorių. Plius, tai ne šiaip rungtynės – kova dėl titulo. Jie turėtų laimėti šią taurę“, – net nedvejojo jis.

Kalbant apie Citadele KMT ketvirtfinalius. Ar nustebino, kad uteniškiai visiškai nemetė iššūkio „Rytui“?

– Nustebau, nes šį sezoną stebėjau ne vienerias „Uniclub Casino – Juventus“ rungtynes ir man patiko, kaip jie žaidžia. Aišku, jie prarado svarbų žaidėją Ivey, geras žaidėjas, iš pradžių ta netektis net nepasijautė, nors jis komandai buvo reikšmingas. Prieš „Rytą“ jie sugriuvo visiškai, būna.

Pora, kurioje komandos atrodė aplygės, buvo tarp Jonavos „Cbet“ ir „Šiaulių“. Bet Žydrūnas Urbonas prikėlė savo auklėtinius ir atvedė į Citadele KMT finalo ketvertą.

– Neįprasta gal dėl to, kad kas „Betsafe-LKL“ murkdosi dugne, tas įprastai ten ir lieka kovoti tarpusavyje. Gaunasi vos ne kelių lygų čempionatas: vieni kaunasi, kad neiškristų, kiti – viena koja atkrintamosiose, bet be perspektyvų jose ką nuveikti, treti kaunasi dėl aukštesnių vietų. Dabar „Šiauliai“ vos ne iš paskutinės vietos striktelėjo – laimėjo kelias rungtynes. Tai netikėta. Pastarajame mače jie irgi rodė kovingumą, vienu metu atrodė, kad palūš, bet nė velnio.

Šiauliečių pusfinalis laukia su Kauno „Žalgiriu“. Matote galimybes patampyti nervus žalgiriečiams?


– Manau, jie pabandys. Aišku, „Žalgiris“ dėl titulų žaidžia kitaip nei paprastas rungtynes reguliariajame sezone. Jei reiktų statyti, statyčiau ant „Žalgirio“, niekur nedingčiau (Juokiasi). Nemanau, kad čia gali būti siurprizų. O „Šiauliai“, manau, turės šansą pakovoti dėl bronzos.

Vilniaus „Wolves“ 19 taškų skirtumu pralaimėjo pirmą kovą su „Žalgiriu“ ir lygybė antrosiose jau nieko nereiškė. Kaip manote, jei pirmosios rungtynės būtų pasibaigusios mažesniu deficitu, ar vilniečiai dar galėjo pakovoti dėl vietos finalo ketverte?

– Taip jau lėmė burtai, kad šitos komandos susitiko ketvirtfinalyje – kai burtininkė priburia, irgi visaip gaunasi (Juokiasi). Manau, ketvirtfinalių serijas buvo galima aiškintis iki dviejų pergalių, niekas nebūtų atsitikę. Tebūnie, jie pralaimėtų pirmas, gal būtų laimėję antras, o trečiose pažiūrėtume. Intriga – gražu, tokie momentai puoštų krepšinį.


Labai lygi buvo Klaipėdos „Neptūno“ ir Panevėžio „7bet-Lietkabelio“ pora. Ar rezultatai iliustravo, kad tai šiai dienai – lygiaverčiai varžovai?

– Manau, kad taip. Rungtynės buvo geros, žiūrėjau.

Ko tikitės iš „Ryto“ ir panevėžiečių pusfinalio?


– Sprendžiant iš to, ką prieš dvejus metus mačiau „Betsafe-LKL“ finale, tos komandos visada tarpusavyje žaidžia gerai. Negaliu pasakyti, kas stipresnis, nežinau, kas kam pavyks, bet tai bus lygiavertė kova. Komandos žaidžia skirtingais stiliais: „7bet-Lietkabelis“ – labiau organizuotai ir kontroliuojamai, „Rytas“ – lengviau ir greičiau. Bus įdomu, kuri sistema nugalės.

Jei minėjome, jog „Šiauliams“ permainos davė gerą impulsą, atrodo, kad „7bet-Lietkabelio“ impulsas kažkiek baigėsi. Pritariate?

– Sunku kalbėti apie kitą trenerį. Čanakas grįžęs stabilizavo komandą, nurodė jai aiškesnį kelią nei Štelmaheris. Manau, kad „7bet-Lietkabelio“ pajėgumas yra ribotas. Ten eilė žaidėjų jau yra brandžiame amžiuje, gyvasties gal trūksta, nors to įneša Sirvydis. Labai svarbu, kokia situacija bus su Valinsku, nes jis pagerina žaidimą, yra reikšmingas komandai. Jiems trūksta pačios jėgos ir pajėgumo, nors tai nebūtinai reiškia, kad pralaimėsi. Gali tai kompensuoti taktiniais dalykais, tai jau trenerių darbas. Man kažkada Planiničius sakė: jūs turite sugalvoti tokį puolimą ir tokią gynybą, kad man namie nereikėtų galvoti apie krepšinį, kad ateitume ir nugalėtume (Juokiasi).


Tai, kad „Rytas“ susigrąžino Marcusą Fosterį tokioje sezono stadijoje – privalumas ar dalinė destabilizacija?

– Visokių nuomonių yra, nors man jis patinka. Aišku, turbūt jis nėra šilkinis vaikinas, prisimenant, kaip pernai rankomis mojavo. Bet paprastai žaidėjai, kurie yra aukštesnio lygio, yra savotiški. Manau, kad visada komandai reikalingas toks žmogus, gebantis žaisti 1 prieš 1, kuris esant lygiam, įtemptam rezultatui, kai trūksta greičių ir viskas stringa, galės imtis iniciatyvos. Fosteris būtent toks, jis vienas gali gale laimėti rungtynes. Jis nebijo iniciatyvos ir realizuoja situacijas gerai.

Jei reikėtų spėti Citadele KMT čempionus, kaip galima suprasti, manote, jais taps žalgiriečiai?


– Manau, kad taip. Nors prieš rungtynes visų šansai vienodi, bet pagal pajėgumą „Žalgiris“ yra geresnis. Plius, jie turi namų faktorių. Plius, tai ne šiaip rungtynės – kova dėl titulo. Jie turėtų laimėti šią taurę.

LKL.lt

Video rekomendacijos: