K. Maskvytis: „Vokietija yra viena geriausių čempionato komandų“

K. Maskvytis: „Vokietija yra viena geriausių čempionato komandų“

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinei (0-2) antrajame Europos čempionato B grupės mače nepavyko atsitiesti ir atsidaryti savo pergalių sąskaitos turnyre.



Kazio Maksvyčio kariauna dramatiškoje kovoje 73:77 (25:23, 16:17, 15:10, 17:27) nusileido Olimpiniams vicečempionams prancūzams (1-1) ir pirmosios pergalės dar turės palaukti.

Po mačo K. Maksvytis teigė, kad į neviltį varė klaidos.

„Manau, kad šios rungtynės buvo šiek tiek geresnės nei pirmosios, ypač gynyboje. Daugiau susikalbėjimo, daugiau kokybės, buvome fiziškesni, neskaitant paskutinio kėlinio, kurį pralaimėjome.  Lūžis įvyko ketvirtajame kėlinyje. Kai turime jauną priekinę liniją, perimetro žaidėjus, kažkiek nesiseka sukontroliuoti savo žaidimo. Gavome daug taškų iš greito puolimo. Vėl klaidų daugiau nei rezultatyvių perdavimų. Įtemptose rungtynėse 19 taškų iš klaidųyra žymiai per daug.

Ir nuovargis, ir psichologija lėmė, kad užstrigome ketvirtame kėlinyje. Kai po pertraukėlės išėjome ir sustojome ne į savo vietas aikštėje, derinį darėme ne į tą pusę, buvo aišku, kad įtakos turi ir nuovargis ir psichologija.



Dabar laukia vokiečiai, o situacija yra nedėkinga, nes turime keliomis valandomis mažiau atsistatymo nei jie. Du pralaimėjimai iš eilės guli ant pečių ir rungtynės jau kitą dieną. Esame sunkioje padėtyje, bet ir komandai sakiau, kad stiprios komandos susiduria su sunkumais ir juos įveikia, o silpnos pasiduoda. Bandysime kautis iki galo.

Vokietija sužaidė dvejas, bet skirtingas rungtynes. Tai yra fiziška komanda, o žaidime matosi tvarka. Visos jų grandis yra užpildytos. Manau, kad Vokietija yra viena geriausių čempionato komandų“, – pasakojo K. Maksvytis.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: