K. Maksvytis apie rungtynes su bosniais: „Darysime viską, kad šansą išnaudotume“

K. Maksvytis apie rungtynes su bosniais: „Darysime viską, kad šansą išnaudotume“

FIBA nuotr.

Lietuviai pagaliau gali atsidusti iš palengvėjimo – Europos čempionato B grupėje besivaržanti vyrų rinktinė (1-3) pasiekė pirmąją pergalę.



Prie sienos priremti Kazio Maksvyčio auklėtiniai žūtbūtinėje dvikovoje 87:64 (22:18, 26:15, 27:19, 12:12) užtikrintai pranoko Vengrijos (0-4) rinktinę ir išsaugojo viltis žengti į Senojo žemyno pirmenybių atkrintamąsias varžybas.

Po šio mačo rinktinės vyr. treneris Kazys Maksvytis teigė, kad diena buvo labai sudėtinga.

„Sunki diena emociškai. Pirmos rungtynės išsunkė ne mažiau nei antros. Prakaitavo delnai, visas kūnas, dar sunkesnis jausmas, kai tu nieko negali pakeisti. Bet prancūzai profesionalai, žaidė iki pabaigos. Vakar juokaudami sakė, kad jei lietuvių sirgaliai palaikys, stengsis laimėti. Šaunuoliai prancūzai. Jie sukovojo, o mums reikės kažkaip atsidėkoti.


Mūsų rungtynėse buvo nervingumas, bet pavyko laimėti. Kažkiek pataupėme lyderius. Prieš trečiadienio rungtynės turime šiek tiek mažiau valandų nei bosniai, bet vėl turime šansą savo rankose. Darysime viską, kad šansą išnaudotume.

Iš prancūzų pergalės prieš bosnius galima pasimokyti, kad reikės kantriai valdyti kamuolį, susikurti sau progas ir išnaudoti savo privalumus. Eisime kautis!“, – kalbėjo K. Maksvytis.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: