S. Scariolo apie R. Fernandezą: „Jis žaidžia savo geriausią čempionatą“

S. Scariolo apie R. Fernandezą: „Jis žaidžia savo geriausią čempionatą“

FIBA nuotr.

Ispanijos rinktinė žengė į Europos čempionato pusfinalį. Atkakliame ketvirtfinalio mūšyje ispanai 100:90 (19:30, 24:22, 30:15, 27:23) palaužė Suomijos rinktinę, kuriai čempionatas yra baigtas.



Ispanų pusfinalyje lauks arba graikai, arba vokiečiai.

Ketvirto kėlinio gale solidžiai sužaidė ispanų veteranas Rudy Fernandezas, o jo tritaškiai leido švęsti pergalę.

R. Fernandezas šiame mače per 18 minučių įmetė 11 taškų, atkovojo 1 ir perėmė 5 kamuolius, atliko 1 rezultatyvų perdavimą bei mačą baigė su 15 naudingumo balų.


Po mačo Ispanijos rinktinės treneris Sergio Scariolo žavėjosi Rudy Fernandezu.

„Noriu pasveikinti ir suomius, kurie puikiai kovėsi. Jie visą čempionatą žaidė stabiliai gerai. Tai aukšto lygio ekipa. Mums buvo labai sunku ir turėjome gerą kovą. Pirmo mačo pusėje atrodėme labai blankiai, bet po ilgosios pertraukos pasitaisėme ir iškovojome pergalę. Dabar visas žvilgsnis į pusfinalį.

Kalbant apie Fernandezą, tai jis žaidžia savo geriausią čempionatą. Nemanau, kad po to jis pasitrauks iš nacionalinės rinktinės. Jei jis norėtų viską daryti saugiai, gal, bet tai nebūtų Rudy. Jis mėgaujasi žaidimu, šioje rinktinėje jis turi kiek kitokią rolę nei iki šiol. Labai smagu stebėti, kaip jis mėgaujasi.

Jis per karjerą turėjo daug traumą, bet nebijo ir kovoja lyg būdamas 18 metų vaikinas. Jis rodo pavyzdį geriausiu įmanomu būdu. Jis yra puikus lyderis savo komandos draugams sunkiais momentais. Prieš Lietuvą jis žaidė apie 30 minučių, o visą kitą dieną jis praleido ledo vonioje. Šiandien jis žaidė tik 18 minučių ir tikiuosi, kad turės energijos kitose rungtynėse“, – kalbėjo S. Scariolo.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: