M. Girdžiūno metimas išgelbėjo „Rytą“ nuo pralaimėjimo Strasbūre

M. Girdžiūno metimas išgelbėjo „Rytą“ nuo pralaimėjimo Strasbūre

FIBA nuotr.

FIBA Čempionų lygos L grupės antrojo rato starte Vilniaus „Rytas“ (2/2) iššvaistė net 18 taškų persvarą ir buvo arti pralaimėjimo, bet vilniečius išgelbėjo Mindaugo Girdžiūno tritaškis, leidęs „Ryto“ komandai svečiuose 73:71 (22:14, 16:9, 21:21, 14:27) įveikti Strasbūro SIG (2.2) krepšininkus.



Pergalė „Rytui“ išsaugojo viltis patekti į kitą etapą.

Sostinės klubui dėl pėdos traumos negalėjo padėti Vaidas Kariniauskas.

Mačas prasidėjo Speedy Smitho tritaškiu ir Ivanas Buva antrino jam įmetęs dvitaškį su pražanga (6:0).

Praėjus 4 žaidimo minutėms, Strasbūro komandos vyr.treneris Lassi Tuovi gavo techninę pražangą.



Sėkmingiau pirmojo ketvirčio pabaigą sužaidę vilniečiai baigė jį turėdami 8 taškų pranašumą – 22:14.

SIG bandė kabintis antrajame ketvirtyje, tačiau po taiklaus S.Smitho tritaškio, „Ryto“ pranašumas jau tapo dviženklis (33:21).

Paskutinėmis antrojo kėlinio sekundėmis į priekį pabėgęs Jarvis Williams spėjo išmesti metimą iš po krepšio ir po 2 kėlinių „Rytas“ priekyje – 38:23.

Rezultatyviausiai sostinės ekipoje pirmoje pusėje žaidė S.Smithas, kuris pelnė 9, o J.Williamsas pridėjo 8.

Likus kiek mažiau nei 6 minutėms trečiajame kėlinyje, vilniečiai nemažino apsukų ir komandas skyrė jau 20 taškų (49:29).

Varžovai jau buvo sumažinę turėtą deficitą, bet metimus realizavusi sostinės komanda užbaigė trečią ketvirtį su turėtu pranašumu – 59:44.

Paskutinis mačo kėlinys Strasbūre vis dėlto sugrąžino intrigą. SIG sugebėjo sugrįžti ir likus 23 sekundėms persverė rezultatą. Paskutinėmis minutėmis šaltakraujišką tritaškį dūrė Mindaugas Girdžiūnas ir vilniečiai šventė pergalę – 73:71.

„Rytas“ šiame susitikime fantastiškai atakavo iš tolimos distancijos – 13 tritaškių iš 32.



SIG: Jordanas Howardas 21 (4/7 trit.), Ike Udanoh (8 atk. kam.) ir Jeanas-Baptiste`as Maille (5 atk. kam., 5 rez. perd.) po 10.

„Rytas“: Speedy Smithas (9 rez. perd., 4 kl.) ir Margiris Normantas (4/6 trit.) po 12, Arnas Butkevičius (7 atk. kam., 20 naud. bal.) ir Ivanas Buva (7 atk. kam.) po 11, Gytis Radzevičius ir Jarvisas Williamsas (5 atk. kam.) po 8.

Krepsiniozinios.lt ir RytasVilnius.lt

Video rekomendacijos: