G. Golomanas: apie nesėkmių ruožą ir trečiadienio rungtynes su „Joventut“

G. Golomanas: apie nesėkmių ruožą ir trečiadienio rungtynes su „Joventut“

LKL nuotr.

„7bet-Lietkabelio“ krepšininkai po dviejų savaičių pertraukos grįžta rungtyniauti į Panevėžį, kur jau rytoj (trečiadienį) Europos taurės turnyro namų rungtynėse priims Badalonos „Joventut“ klubą iš Ispanijos.



Po pergalės namie prieš Brešos klubą panevėžiečiai išvykose po atkaklių kovų nusileido „Ryto“, „Frutti Extra“ ir „Žalgirio“ klubams.

Apie nesėkmingą atkarpą ir laukiančias rungtynes su Badalonos klubu interviu „kklietkabelis.lt“ svetainei papasakojo „7bet-Lietkabelio“ aukštaūgis Gyorgy Golomanas.

Kiek svarbu po išvykos maratono sugrįžti rungtyniauti į Panevėžį?


– Bus labai smagu vėl sugrįžti į mūsų areną ir žaisti savų žiūrovų akivaizdoje. Tikimės, kad pavyks iškovoti pergalę.

Kaip sunku buvo pastarąsias rungtynes žaisti be Jamelo Morriso ir Stefano Peno?

– Faktas, kad mums jų trūko sekmadienį. Jiems nesant, kiti žaidėjai turėjo žaisti rolėse, kuriose jie nėra įpratę rungtyniauti. Bet tokioje situacijoje svarbu neieškoti pasiteisinimų ir bandyti surasti tinkamus sprendimus. Svarbiausias šios komandos bruožas yra kovingumas, manau, kad dar kartą tai įrodėme.

Kokią reikšmę turės rungtynės su „Joventut“ po keturių nesėkmių iš eilės?

– Pralaimėjome keletą įtemptų rungtynių. Turime pasistengti nutraukti tą pralaimėjimų seriją kuo įmanomą greičiau ir vėl sugrįžti į pergalingą ritmą. Tam gerą impulsą gali duoti jau trečiadienio rungtynės su Badalonos klubu.

Kur matai jūsų komandos stiprybes prieš Badalonos ekipą?

– Mūsų pranašumas prieš „Joventut“ bus komandinė stiprybė, gera chemija komandos viduje ir mūsų didelis noras kautis su visais. Aišku, Badalonos ekipa yra gera komanda, žaidžianti Ispanijos pirmenybėse, jau ne pirmą sezoną žaidžia Europos taurėje. Labai daug duoti mums turėtų ir namų aikštelės pranašumas.


Kiek motyvacijos prideda tai, kad šiose rungtynėse tavęs laukia mikrodvikova su Ante Tomičiumi?

– Žinoma, kad tai prideda papildomos motyvacijos pažaisti prieš Tomičių. Tai yra žaidėjas, kurio žaidimą stebėjau dar būdamas vaikas. Tam tikra prasme jis netgi yra legenda. Visgi žiūriu į tai, kaip į dar vienerias rungtynes, į dar vieną iššūkį ir nesvarbu, ar kitoje pusėje Ante Tomičius, ar Shaquille'as O'Nealas, turime kovoti ir surasti būdą, kaip juos įveikti.

Žaidi savo debiutinį sezoną Europos taurėje. Kokį įspūdį kol kas palieka ši lyga?


– Dar vis pratinuosi prie šio turnyro, stengiuosi perprasti šios lygos subtilybes. Dvi grupės po dešimt komandų, daug kelionių. Galvoju, kad man sekasi neblogai, turėjau kelias visai neblogas rungtynes. Manau, kad žaidimas šiame turnyre yra svarbus tiek kiekvienam žaidėjui, tiek bendrai visam klubui. Galime parodyti visai Europai, kad Lietkabelis yra rimta organizacija, kuri gali žaisti su aukštos kategorijos komandomis, tokiomis, kaip pvz. Joventut.

KKLietkabelis.lt

Video rekomendacijos: