Pasitinkantis mačą su „Prometey“ K. Kemzūra: „Tai – nugalima komanda“

Pasitinkantis mačą su „Prometey“ K. Kemzūra: „Tai – nugalima komanda“

BcWolves nuotr.

Trečiadienį Vilniaus „Wolves“ žais antrąsias Europos taurės („BKT EuroCup“) rungtynes savo žiūrovų akivaizdoje, kuriose sieks pratęsti pergalių seriją pirmenybėse iki trijų iš eilės laimėtų mačų.



Dusyk per ketverias rungtynes laimėjusių Vilkų varžovas – turnyro lentelės kaimynas Slobožanskės „Prometey“. Ukrainos klubas Europos taurėje yra laimėjęs taip pat du kartus, bet patyrė tris nesėkmes.

Dvikovą abi komandos pasitinka skirtingų nuotaikų. Praėjusiame ture „Wolves“ iškovojo pirmąją klubo istorijoje pergalę svečiuose, įveikdama Liublianos „Cedevita Olimpija“ (Slovėnija) krepšininkus 86:78. Tuo tarpu „Prometey“ namuose neprilygo Paryžiaus „Paris Basketball“ ekipai – 79:96.

Svečių komandos gretose netrūksta lietuviškų akcentų: trenerio asistentu joje darbuojasi Mantas Šernius, žaidėjų fiziniu parengtumu rūpinasi treneris Mantas Valčiukaitis. Vasarą sudėtį papildė puolėjas Arnas Kulboka, bet patyrė kelio traumą, dėl kurios šį sezoną rungtyniauti nebegalės. Lietuvį „Prometey“ gretose pakeitė būtent „Wolves“ komandoje praėjusį sezoną užbaigęs amerikietis Rashardas Kelly.


Slobožanskės ekipą į priekį veda puikiai individualiai žaidžiantys legionieriai gynėjai Marcusas Keenas ir Ronaldas Marchas, vidutiniškai renkantys, atitinkamai, po 12 ir 14,3 taško, bei čekas vidurio puolėjas Ondrejus Balvinas, naudingiausias ekipos krepšininkas, fiksuojantis 9,4 taško, 9,2 atkovoto kamuolio ir 16,6 naudingumo balų statistiką.

„Talentinga, aukšta ir atletiška komanda, geriausiai kovojanti dėl atšokusių kamuolių. Turime gerai padirbėti, neduoti tų antrų šansų ar kad jų būtų kuo mažiau. Tai kova dėl atšokusių kamuolių ir gynyba. Neleisti jiems bėgti, suvaldyti, kad kuo daugiau žaistume penki prieš penkis“, – stipriąsias varžovų žaidimo vietas išskyrė „Wolves“ komandos vyr. treneris Kęstutis Kemzūra, kalbėdamas apie svarbiausius laukiančios akistatos akcentus.

„Prometey“ gretose keturi krepšininkai renka dviženklį taškų skaičių, dar vienas yra arti to. Kuris žaidėjas, jūsų nuomone, yra pavojingiausias?

Jie išvis yra puolimo komanda. Rengia daug atakų. Pažiūrėjus jų rungtynes, tai jie lengvai gali įmesti virš 90 ar 100 taškų kiekvieną dieną. Vieno neišskirčiau, bet yra ir Marchas, ir Agada, gynėjai, Keene‘as, tas pats Balvinas kaip didelis žmogus. Šie yra vieni iš lyderių.

Kiek tai yra nenuspėjama komanda, kai užpulti gali labai skirtingi žaidėjai?

Labai didelė dalis yra greitas puolimas, didelė dalis yra improvizacija ir žaidimas vienas prieš vieną. Todėl bus labai svarbi tranzicija iš puolimo į gynybą ir iš gynybos į puolimą. Aišku, jie turi ir derinių, bet pagrindiniai jų veiksmai yra greitas puolimas ir individualus žaidimas. Turėsime gerai juos stabdyti tiek individualiai, tiek komandiškai.

Varžovų komandos trenerių štabe dirba ir Mantas Šernius. Ar jaučiasi jo indėlis komandos žaidime – deriniai ar kokie kiti akcentai?


Nesu toks specialistas ir neanalizavau Manto Šerniaus komandų (šypsosi – aut. pastaba). Jis yra treneris asistentas, o vyriausias treneris yra Ronenas Ginzburgas. Prieš šį trenerį teko  žaisti ne tiesiogiai, kai prieš Čekijos rinktinę žaidėme. Mantas turi savo minčių ir turbūt kažką įveda. Jis pažįsta lietuvius žaidėjus, tai, manau, kad jis padės savo komandai ir savo treneriui.

Džordže Gagičius jau grįžo į komandos rikiuotę. Kiek jam dar trūksta iki optimalios formos?

Džiugu, kad Džordže vis daugiau įeina į ritmą. Tikimės iš jo dar daugiau, nes, manau, gali. Kokia jo forma procentais, negaliu pasakyti.


Eigirdas Žukauskas praleido kelias rungtynes. Ar jis bus pasiruošęs žaisti?

Manau, kad taip.

O Jeffery Tayloras?


Tikrai ne ryt.

Ką galima pasiimti iš „Prometey“ jau patirtų trijų pralaimėjimų?

Kas tinka vienai komandai, nebūtinai tinka visiems. Stengiamės iš kiekvienų rungtynių pritaikyti, kas tinka mums, mūsų personalui, mūsų žaidėjams, mūsų kokybei, kažkokias tai detales. Paryžius turi vienokius žaidėjus, vienokius trenerius ir vienokį stilių, o Vilkai turi kitokį. Ne viską galima aklai. Galima pasiimti, kad tai – nugalima komanda. Reikia kovoti. Nesvarbu, kad jie pradžioje gali pabėgti į priekį. Nereikia pradėti žaisti po vieną, reikia laikytis žaidimo plano ir kovoti iki galo.


„Wolves“ rungtynės „Avia Solutions Group“ arenoje su „Prometey“ žais trečiadienį, lapkričio 7 d., 19 val.

BcWolves.com

Video rekomendacijos: