G.Shermadini: Žaidžiu ne dėl statistikos, noriu vesti savo komandą į pergales

Giorgi Shermadini –  22-ejų metų 216 cm ūgio vidurio puolėjas iš Gruzijos. Šio jauno ir talentingo krepšininko biografijoje jau įrašyti trys sezonai praleisti Eurolygos turnyre, karjera nacionalinėje šalies rinktinėje, Tbilisio „Sokhumi Tbilisi“, Atėnų „Panathinaikos“, Liublianos „Union Olimpija“ klubuose. Šį sezoną gruzinas pradėjo vilkėdamas Kantu „Bennet“ klubo marškinėlius.



Pateikiame euroleague.net interviu su šiuo krepšininku.


- Giorgi, sveikiname sėkmingai pradėjus naująjį sezoną. Kaip Jūs bei jūsų komandos draugai jaučiatės išplėšę dvi pirmąsias pergales?

- Ačiū už sveikinimus. Kadangi atvykau treniruotis tik prieš tris savaites, šis pasiekimas yra puikus. Nepaisant to, jog nusileidome „Caja Laboral“ ekipai Vitorijoje, dvi pergalės namuose mums buvo tikrai svarbios ir įkvepiančios.


- Kaip pats minėjote, atvykote prieš pat sezono pradžią. Kaip sugebėjote taip greitai prisitaikyti prie naujos komandos?

- Sunku nebuvo, nes praėjusį sezoną aikštelėje praleisdavau nemažai laiko, tad sportinės formos praradęs nebuvau. Be to, esu ne vienintelis naujokas šioje ekipoje. Tačiau svarbiausia, jog nuo to laiko, kai atvykau čia, stengiuosi viską daryti kuo geriau. Džiaugiuosi, jog turiu tokią galimybę - manimi pasitiki tiek treneris, tiek komandos draugai, todėl negaliu jų nuvilti.

- Iškovojote pirmąją pergalę prieš Nansi ekipą ir padovanojote fanams ilgai lauktą pergalę Eurolygoje po daugelio metų. Kokia atmosfera tvyrojo arenoje?

- Žinoma, palaikymas buvo labai svarbus, vis tik pirmosios rungtynės - labai atsakingos, juolab, kad žaidžiamos namie. Kantu – mažas miestelis, tačiau jo gyventojų širdyse krepšinis užima tikrai didelę dalį. Mūsų palaikyti ateidavo, rodos, galybė žmonių. Tai – tiesiog neįtikėtina!



- Nors ir pralaimėjote Vitorijoje, tačiau komanda žaidė išties neblogai. Kokios yra pralaimėjimo priežastys? Galbūt atsiskleidė priešininkų atkaklumas, noras nugalėti?

- Manau, kad taip. Galiu pasakyti, kad visos mūsų komandos gynyba buvo prasta, keletą klaidų padariau ir aš. „Caja Laboral“ ekipa turi ilgametę patirtį Eurolygoje, ji visada patenka į „Top 16“ etapą, be to, šios ekipos žaidėjai yra aukščiausio lygio, tad manau, jog būtent patirtis ir padėjo jiems nugalėti mus 10 taškų skirtumu.

- Nugalėjote ir Bilbao „Bizkaia Basket“ ekipą. Kas padėjo įveikti šią komandą?


- Mes žinojome, jog turime laimėti, jei norime patekti į „Top 16“. Tačiau pats svarbiausias veiksnys, lėmęs pergalę, buvo stipri gynyba. Nors „Bizkaia Basket“ komanda – labai pavojinga, stengėmės visą žaidimą diktuoti savo taisykles. Labai džiaugiamės šia pergale, tačiau suprantame, jog negalime atsipalaiduoti ir turime žingsnis po žingsnio eiti pirmyn.

- Kai iškovojote pergales, varžovai nesugebėdavo įmesti į jūsų krepšį 70 taškų. Kiek prie šio rezultato prisidėjo gera gynyba?

- Be abejo, gynyba yra labai svarbi bet kuriai komandai, tačiau akivaizdu, jog tai yra stiprioji mano atstovaujamos Kantu „Bennet“ ekipos pusė. Džiaugiuosi tuo. Prieš išeidami į aikštelę peržiūrime nemažai rungtynių, analizuojame priešininkų žaidimą, savo daromas klaidas. Stengiamės į visa tai atsižvelgti ir ateinančiose rungtynėse pasirodyti dar geriau.


- Po triumfo Eurolygoje, tąsyk vilkint Atėnų „Panathinaikos“ marškinėlius, Jums teko rungtyniauti dar dvejose komandose. Ar esate patenkintas, kad gavote tokį šansą?

- Žinoma. Esu jaunas, todėl man ypač svarbu gauti galimybę, išbūti aikštelėje kuo ilgiau.

- Praėjęs sezonas Liublianoje buvo neblogas Jums. Kaip pats vertinate savo žaidimą Slovėnijoje?


- Tai - neįkainojama patirtis. Mūsų komandoje buvo daug aukšto lygio žaidėjų, tad patekome į Eurolygos „Top 16“ etapą, žaidėme Adrijos lygos finale bei laimėjome Slovėnijos krepšinio taurę.

- Esate ne vienintelis gruzinų tautybės krepšininkas, rungtyniaujantis Kantu. Čia taip pat atvykęs ir Manuchar Markoishvili, su kuriuo Jums teko ginti Gruzijos rinktinės garbę šių metų Europos krepšinio čempionate. Ar tai buvo veiksnys, kodėl Jūs pasirinkote "Bennet" komandą?

- Šiek tiek. Manu atsikraustė čia anksčiau nei aš, jis viską čia pažįsta, todėl, man atvykus, aprodė miestą. Kadangi esame seniai pažįstami, Markoishvili yra visada pasiruošęs man padėti tiek aikštelėje, tiek už jos ribų. Šaunu būnant Italijoje su kažkuo pasišnekėti gruziniškai.


- Jums tik 22-eji, tačiau jau esate iškovojęs Eurolygos trofėjų. Kaip manote, ką pasieksite ateityje?

- Sunku pasakyti, kas bus ateityje. Svarbiausias dabar mano tikslas -  patekti į Eurolygos „Top 16“. Šiuo metu galvojame tik apie ateinančias rungtynes prieš Pirėjos „Olympiacos“ ekipą.









BasketZone.lt

Video rekomendacijos: