Gyvenimo skaudžiai blaškytas buvęs „Lietuvos ryto“ krepšininkas K.Rushas skinasi kelią JAV muzikos ir kino pramonėje (Video)

Lietuvos krepšinio sirgaliai dar atsimena Kareemo Rusho žudikiškus tritaškius ir įspūdingus dėjimus per varžovų galvas. Komunikabilusis gynėjas iš JAV, 2006-ųjų gruodį iš NBA persikėlęs į Lietuvą, apsivilko Vilniaus „Lietuvos ryto“ ekipos marškinėliais ir tuoj pat tapo vienu komandos lyderių. Nors amerikietis Lietuvoje praleido vos keletą mėnesių, jis paliko pastebimą pėdsaką - tapo ULEB taurės ir LKL vicečempionu bei BBL čempionu. Kai karjera, atrodytų, vėl ėmė kilti, likimas K.Rushui pamėtėjo naujų išbandymų.



Buvusio „Lietuvos ryto“ legionieriaus gyvenimo istorija ir dabartimi susidomėjo populiarus JAV tinklalapis slamonline.com.

„Kareemui Rushui būtų sunku nenusivilti. Kur kas patogiau apkaltinti traumas arba sėkmės trūkumą, sugriovusį jo profesionalią karjerą. Tarsi jo istorija turėtų atkartoti liūdną jo prasigėrusio brolio JaRono istoriją arba taptų priešingybe jo jaunesniojo brolio Brandono sėkmės istorijai“, - rašo slamonline.com. Po sėkmės NCAA ir koledžų varžybose K.Rushas 2002 metais pateko į NBA naujokų biržą, kurioje jį pasirinko garsusis „Los Angeles Lakers“ klubas. Jis rado savo vietą Los Andžele, padėdamas laimėti Vakarų konferencijos finalus 2004-aisiais, kai į varžovų iš Minesotos krepšį įsūdė 6 iš 7 tritaškių ir surinko 18 taškų.

2004 - 2005 metų sezoną K.Rushas buvo parduotas į „Charlotte Bobcats“ klubą, kur jo vaidmuo tapo dar svarbesnis - vidutiniškai po 11,5 taškų per rungtynes ir 25 min. aikštėje. Nuo to laiko jis sukinėjosi aplink NBA ir Europą, sustodamas Lietuvoje, Sietle, Indianoje, Filadelfijoje. 2009-aisiais K.Rushas grįžo į Los Andželą. Sužaidęs vos 7 rungtynes K.Rushas patyrė žiaurią traumą - nusitraukė kelio raiščius ir jo karjerą tais metais buvo baigta.



Tiksliau, tai galėjo būti pabaiga, Jeigu Kareemas nebūtų savęs atradęs iš naujo. Kaip renginių vedėjas, dainininkas, madų dizaineris, aktorius ir filantropas. Jis įsteigė savo įmonę „Big Rush Entertainment“, paleido į gyvenimą savo drabužių liniją „K. Rush collection“ ir įsteigė labdaros fondą „Kareem’s Kids Foundation“.

Bet 31 metų amerikiečiui to neužtenka. Jis turi aišku tikslą - grįžti į NBA.

Sugrįžimas į tokį lygį yra itin sunkus bet kuriam žaidėjui, o Kareemui tai - beveik neįmanoma misija. Žinant jo amžių, traumas ir laisvojo agento statusą. Vis dėlto K.Rushas yra pasiryžęs pergrupuoti savo energiją, nenaudotą jau porą metų, ir grįžti į NBA klubo sudėtį.


NBA ar kas kita, K.Rushas atsisako pasiduoti. Savo interviu amerkietis papasakojo apie planuojamą sugrįžimą į NBA, savo netikėtą muzikinę karjerą ir daugelį kitų dalykų.

- Ką veikiate pastaruoju metu? - slamonline. com paklausė K.Rusho.

- Gyvenu Los Andžele. Baiginėju atsigauti po traumų ir operacijų ir rengiuosi dar šiemet grįžti į krepšinį. Kol NBA tęsėsi lokautas, aš turėjau pakankamai laiko. Jį skyriau vystyti kitoms savo verslo rūšims. Turiu daugybę mane dominančių veiklos sričių neskaitant krepšinio. Dabar, pavyzdžiui, bandau sukurti dokumentinį filmą apie savo šeimą. Tai bus toks realybės filmas, todėl filmuoju net kai dabar kalbamės telefonu.

Taip pat dar 2009 metais pradėjau muzikinę karjerą. Išleidau singlą, kuris sulaukė nemenko pripažinimo. Įkūriau savo prekės ženklą ir užsiimu muzikos leidyba. Beje, naują savo albumą norėjau išleisti kaip tik su NBA sezono pradžia, kad jis padarytų maksimalią įtaką, bet dėl lokauto albumas pakibo ore. Bet aš vistiek nemažai koncertuoju, dalyvauju muzikiniuose šou. Dar pradėjau savo drabužių linijos, skirtos sportininkams, vystymą. Žodžiu, darau daugybę įdomių dalykų.



Vis dėlto mano prioritetu lieka krepšinis. Bandau palaikyti sportinę formą.

- Kai 2009 metais patyrėte sunkią traumą, ar manėte, kad jūsų sportinė karjera - baigta?

- Žinoma, kai patiri tokią sunkią traumą, pirmoji mitis būna būtent tokia. Bet aš žinojau, kad esu per jaunas atsisveikinti su krepšiniu. Tuo metu man nebuvo nė 30-ies, todėl tikėjausi, kad manęs dar laukia 5 ar 10 metų krepšinio aikštėje. Supratau, kad viskas priklauso nuo mano požiūrio ir darbo etikos. Manęs laukė ilga reabilitacija, todėl svarsčiau kuo užsiimti - grįžti į mokyklą tęsti mokslų ar vystyti muzikinę karjerą. Apsisprendžiau pastarosios naudai. Ir, atrodo, nesuklydau.



- Ar pastaruoju metu žaidžiate krepšinį?

- Taip, ir labai dažnai. Rungtyniauju Los Andžele, anksčiau Kanzase. Mano kelis 100 proc. atsistatė, todėl dirbu ir su svarmenimis. Esu visiškai pasirengęs grįžti į NBA.

- Ar palaikote ryšius su savo jaunesniuoju broliu Brandonu, žaidžiančiu NBA lygos „Pacers“ klube?



- Jis dabar sėdi šalia manęs. Žinoma, aš juo didžiuojuosi. Jam buvo labai sunku augti Kanzase ir būti nuolat lyginamam su manimi ir vyresniuoju mūsų broliu JaRonu.

- Jūsų vyresniajam broliui JaRonui karjera NBA lygoje nenusisekė. Ar dėl to labai graužiatės?

- Kiekvieną dieną. JaRonas buvo geriausias mano kada nors matytas krepšininkas. Jis - priežastis, kodėl aš tapau krepšininku. Todėl matyti viską, ką jis praėjo - labai skaudu. Dabar aš noriu tik vieno, kad jis gyventų gerai ir be krepšinio.



- Kaip atsitiko, kad muzika iš pomėgio jums tapo rimtu užsiėmimu?

- Kiek tik save atsimenu, nuo pat vaikystės mėgau dainuoti. Visada traukdavau kažkokią melodiją. Tie, kurie mane pažinojo tada, nenustebo dėl mano sprendimo pradėti muzikinę karjerą. Patyręs traumą aš nutariau išmėginti jėgas kitur. Mano draugas pristatė mane patyrusiam muzikos prodiuseriui. Jo padedamas įrašiau dainą, o vėliau įsteigiau savo leidybos kompaniją. Nusisamdžiau komandą ir tapau pirmuoju „Big Rush Entertainment“ dainininku. Smagu, kad mano singlas buvo šiltai sutiktas, nors pasitaikė ir kritikos. Daina sukosi radio stočių eteryje, pasirodžiau „Mo’Nique“ ir keletoje kitų šou Niujorke, vaizdo klipas sukasi iki šiol.

- Kokio stiliaus jūsų muzika?



- Sakyčiau - R & B (ritmbliuzas. - red.), sumaišytas su trupučiu visko. Aš galiu atlikti bet kurio stiliau kūrinius. Po keletos metų galbūt išvysite mano atliekamą roko stiliaus kūrinį.

- Minėjote, kad filmuojate dokumentinį filmą?

- Tiesą sakant, pradedame kaip tik dabar. Seniai tą norėjau padaryti. Filmą prodiusuojanti kompanija nusiųs pavyzdžius į ESPN televizijos kanalą, tada bus aiškesnės perspektyvos.



- Iš visų dalykų - muzikos, televizijos, kitos veiklos, planuojamo sugrįžimo į NBA, kuris jums atrodo sunkiausias?

- Be abejo, NBA. Dauguma žmonių mano: „Jam jau 31-eri, jis gydėsi traumas. Kažin, ar jis vis dar turi parako?“. Mėginsiu įrodyti, kad turiu.









lrytas.lt

 

Video rekomendacijos: