M. Schilleris: „Krepšinis Lietuvoje yra šalies pasididžiavimas“

Zalgiris.lt nuotr.

Kauno „Žalgirio“ komandos vyriausiasis treneris Martinas Schilleris davė interviu basketball.de portalui, kur pasakojo apie netikėtą „Žalgirio“ dėmesį, savo krepšinio filosofiją ir krepšiniu besididžiuojantį Kauną.



Austras taip pat atskleidė daugiau detalių apie atvykimą į Eurolygos klubą.

„Žalgiriečiai naudoja skautingo sistemą ne tik žaidėjams, bet ir treneriams, kurios dėka ir atsidūriau šioje komandoje. Jie turi skautus G lygoje ir ieškojo jauno trenerio, kuriam būtų įprasta žaisti pagal Eurolygos tvarkaraštį“, – pasakojo M. Schilleris.

Strategas atskleidė, kokie yra skirtumai tarp G lygos ir Europos krepšinio.


„Žaidimas Europoje reikalauja daugiau fizinio pasirengimo. Tai lemia taisyklių interpretacija, tačiau faktas, kad jis yra mažiau atletiškas nei Amerikoje, ypač jei kalbame apie vertikalią sritį. Tai keičia žaidimą, taip pat taktiškai“, - teigė specialistas.''

Treneris paaiškino savo žaidimo filosofiją.

„Yra nemažai trenerių, kurie savo arsenale turi per daug derinių, o tada kenčia išpildymas. Mano filosofija yra ta, jog turime atakuoti varžovus susikūrus pranašumus, taip pat greitai išnaudoti taktinius pranašumus“, – pasakojo naujasis „Žalgirio“ treneris.

M. Schilleris tvirtina, kad Kauno gatvėse jau yra puikiai atpažįstamas, o lietuvių meilė krepšiniui pasijautė nuo pat pirmų dienų.

„Dar nežaidėme nei vieno mačo su žiūrovais, tačiau mano anonimiškumas mieste neegzistuoja ir esu atpažįstamas. „Žalgiris“ Kaune yra labai gerbiamas, o krepšinis Lietuvoje yra šalies pasididžiavimas“, – kalbėjo M. Schilleris.





Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: