Spėjimas: „S. Vasturia nebeturi šansų pabaigti sezono Kaune“ (Apžvalga po mačo su „Chimki“)

Zalgiris.lt nuotr.

Į šeštadienį nukeltose Eurolygos antrojo turo rungtynėse Kauno „Žalgirio“ krepšininkai iškovojo pergalę. Žalgiriečiai išvykoje nugalėjo Maskvos srities „Chimki“ komandą 84:70 (17:20, 24:12, 26:16, 17:22).



Po šio mačo „Žalgirio metraštis“ pateikia mačo analizę. Kviečiame paskaityti (Tekstas neredaguotas):

„Puiki pradžia, dvi pergalės, parklupdyti OLY ir Khimki. Atrodo, viskas labai gražiai. Bet tik "ant popieriaus".

Džiuginantys dalykai


Kaip bebūtų, "Žalgiris" turi dviem pergalėm daugiau už Realą ir Efesą ir, turėdami du taškus, užimame 1-5 vietas turnyrinėje lentelėje. Toks geras startas Eurolygos sezone - sapnas, kuris neišsipildydavo niekada.

Milas šį sezoną vis dar tikras ir vienintelis "Žalgirio" snaiperis, kuris patempia komandą tritaškiais tada, kada reikia. Taip ir šiose rungtynėse - Artūro tritaškis neleido Khimkams perimti iniciatyvos ketvirtam kėliny (o trečiam didino skirtumą dideliais šuoliais), ir Kaunas vėl atstatė diženklį pranašumą. Milas pataikė 4/6 tritaškių (iš viso 14 taškų) ir buvo vienas komandos lyderių.

Grigonis, kaip jau tampa įprasta, buvo tikras "flagmanas" (21 taškas, 4 atkovoti, 3 rez.perdavimai 5/8 tritaškiai ir 25 naudingumo balai). Taip turi atrodyti tikro lyderio rezultatai, kai komandai nesikloto žaidimas ir neturi vieno lyderių (šiuo atveju - Lauvergne). Marius parodo, kad jis tikrai gali paimti didžiąją dalį žaidimo į savo rankas ir tai daryti sėkmingai. The Star is born.

Rubitas (12 taškų) ir toliau kiekvienose varžybose gerina žaidimą septynmyliais žingsniais. Jo metimas iš vidutinio nuotolio - nuostabiai stabilus (5/6), jis jų, beje, niekada neatlieka laisvas, o meta tada, kai komandos ataka įstringa, ir kamuolys atsiduria jo rankose prieš prilipusį gynėją. Walkupas ir toliau skirsto kamuolį (6 rez.perdavimai), sustyguoja žaidimą ir svarbiu momentu įmeta tritaškį. Lukas, apskritai, grįžta į savo vėžes ir palikęs besiginančius užnugaryje, meta taikliai iš vidutinio nuotolio. Tiesa, atėjus treneriui iš už Atlanto, vis mažėja "Pajėgiojo varikliuko" floaterių skaičiai, kas stebina, nes NBA ir yra tokio metimo gimtinė (Parkerio rankose). Rokas šįkart nesužibėjo statistinėje eilutėje (4 taškai, 2 rez.perdavimai), tačiau stabilizavo žaidimą, kai aikštelėje pirmajam kėliny pakeitė Vasturią, o tai jaunam žaidėjui - puikus įverinimas.

Tai, kas Baugina

Steve Vasturia, mano akimis, nebeturi šansų pabaigti sezono "Žalgiryje". Galbūt jis ir puikiai dirba treniruotėse, mes to nežinome, bet progreso važybose nėra. Atvirkščiai: Kaip Rubitas progresuoja, taip Steve regresuoja ir tempia komandos žaidimą žemyn. Labai nesmagu, kad tenka taip kalbėti apie žaliai baltą vyruką ir linkiu jam daug sėkmės, bet šiandien turime prastesnį variantą už Perezą pernai.

Nigel Hayes, nors ir patempė komandą trečio kėlinio pabaigoje, kai sumetė 10 taškų, visgi iš esmės buvo vienas iš "inkariukų" kartu su Steve. Pramesti pirmi 5 tritaškiai, visiškai neuždengtas Jonas Jarebko, kuris tiesiog darė, ką tik norėjo. Ir tas Nigel pagerėjimas įvyko tik tada, kai jo nebeslėgė jokia įtampa, o komanda nuo Khimkų buvo stipriai atsiplėšusi. Tai parodo, kad Hayes negali būti lyderis tada, kai jo reikia, jis gali tik padidinti ir taip didelę persvarą.


Kur Marekas? Mano nuomone, kai komanda laimi 20 taškų ar žaidžia LKL'e - tai puikus laikas leisti jaunus ir nepatyrusius. Šaras ir Lukošiūną tokiom aplinkybėm išleisdavo, o dabar net Marekas, kuris save jau yra įrodęs pernai LKL'e ir turi patirties Europos taurėje, negauna net minutės laiko. Aš tik spėlioju, bet manau, Schilleris dabar rūpinasi savo vardu ir statusu pergalių grafoje, kad jaustųsi saugus naujoje darbo vietoje. Ir tai suprantama. Tačiau Martin neįvertina, kad ne vien pergalės lietuviams svarbios, mums taip pat labai svarbu būti išgirstiems ir kad treneris priimtų protingus sprendimus. Sąmokslo teorijų nekelsiu, kad tarp jų galbūt perbėgo juoda katė ar kad yra kažkas daugiau, nei tik krepšinio reikalai (nes tam tėra prielaidos ir jokių tikrų žinių), bet labai stipriai prie to artėju, nes tokie sprendimai nėra logiški ir verti mūsų pabarimo. Jaunimas negali būti taip marinuojamas. Taškas.

Pabaigai

Pats žaidimas atrodė gražiai, metimai parengti, Milas išvedamas prie tritaškio linijos, gražiai išsikeičiama ginamaisiais, Khimkai atrodo palūžę. Bet aš kalbu tik apie trečią kėlinį. Nes pirmi du buvo neužtikrinti ir jau buvome užsimetę -9 taškus bendram rezultate (prieš pilnos sudėties Chimki, tikėtina, rezultatas būtų buvęs dent dukart prastesnis). Apie ketvirto kėlinio pirmas penkias minutes reikia patylėti (sumesti tik 3 taškai, o praleista 15) ir iš jų tik pasimokyti. Mano nuomone, 10 minučių gražaus ir kokybiško žaidimo - pernelyg mažai ir dar reikia labai daug dirbti, kad jį bent jau padvigubintumėme, nes neaišku, kiek mūsiškių žais kitose varžybose, žinant, kad testų duomenys irgi kartais meluoja.


Visgi sveikinu su pergale, lentelėje mes užimame 1-5 vietas!“, - rašo „Žalgirio metraštis“.





Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: