Kodėl didžiausia „Žalgirio“ žvaigždė yra jos direktorius P. Motiejūnas?

Kauno „Žalgirio“ direktorius Paulius Motiejūnas su pertraukomis „Žalgiryje“ dirba daugiau nei dešimtmetį. Iš pradžių buvęs komunikacijos direktoriumi, finansinės krizės laikotarpiu jis tapo „Žalgirio“ vadovu ir padėjo klubą išvesti iš skolų liūno. Jis taip pat yra ir „Žalgirio“ arenos direktorius bei Eurolygos patarėjų tarybos narys.



„Žalgirio metraštis“ pateikė savo nuomonę apie tai, kodėl „Žalgirio“ direktorius yra didžiausia ekipos žvaigždė.

Kviečiame paskaityti (Tekstas neredaguotas):

„Visų pirma, mes Paulių matome kaip sėkmingiausios sporto organizacijos Lietuvoje vadovą. Tačiau dažnai pamirštame (o gal kai kurie ir nežino), kad Motiejūnas yra žmogus, kuriam ir reikia dėkoti už tai, koks didis "Žalgiris" yra šiandien.


Jis buvo komandos vadovu per dvi didžiausias dvidešimtojo amžiaus komandos krizes: kai pasaulio finansinis stabilumas virto košmaru 2009 metais, Paulius (dar nepatyręs organizacijos vadovas), kartu su savo administracija, neleido komandai sužlugti, nors žaidėjai teismuose bylinėjosi su komanda dėl neišmokėtų pinigų, o skolos tik augo.

Antras kartas, kai komanda atsidūrė ant bankroto slenksčio, buvo 2012-13 metų sezonas, "Žalgirį" palikus Romanovui. Klubo skolos siekė 12 mln.€ - daugiau, nei geriausiais laikas turėjome komandos biudžete.

Taigi iš byrančios organizacijos Paulius su savo komanda sugebėjo sukurti tokią organizaciją, kuria didžiuojamės ne tik mes, bet ir visa Eurolyga. Žaisti mūsų namų arenoje - privilegija, kurią vertina visų klubų žaidėjai.

Direktorius, pritraukęs ne tik naujus rėmėjus ("Orlen Lietuva" ir kitus), pasiekęs susitarimą su savivaldybe dėl stabilaus finansavimo, pakvietęs kitus rėmėjus, patikėjęs pradedančiu Šaru ir atidavęs jam komandos formavimą, kurdamas gilią organizaciją (antra komanda, jaunimo akademija, futbolo sektorius), Jis tapo pagrindine priežastimi, kodėl "Žalgiris" yra stiprus, konkurencingas ir gerbiamas klubas.

Panašu, kad artėja trečia didelė krizė (dėl Covid-19 reikalų), tačiau aš esu daug ramesnis, kad viskas su laiku stos į savo vietas, nei kad būčiau, jei už "Žalgirio" nestovėtų Paulius Motiejūnas. Tik šįkart jis yra daug labiau patyręs nei anksčiau, ir esu tikras, kad visus komandos iššūkius sutvarkys daug geriau, nei kas kitas sugebėtų, ir mūsų reikalai bus geresni, nei kad buvo prieš karantiną“, - rašo „Žalgirio metraštis“.





Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: