N. Kesminas kirto Lietuvos krepšiniui: „Futbolo rinktinė nebėra didžiausia Lietuvos gėda“

Stopkadras ir FIBA nuotr.

Europos vyrų krepšinio čempionato atrankos turnyro C grupės rungtynes penktadienį (lapkričio 27 d.) Lietuvos nacionalinė rinktinė Vilniaus „Avia Solutions Group” arenoje žaidė su niekada istorijoje dar nesutikta Danija ir nelauktai pralaimėjo varžovams rezultatu 76:80 (22:21, 24:17, 13:22, 17:20). Tai buvo antroji lietuvių nesėkmė Senojo žemyno kvalifikacijos varžybose.



Apie rinktinę nusprendė pasisakyti ir komentatorius Nerijus Kesminas, įprastai kritikuojantis šalies futbolo rinktinę.

N. Kesminas pareiškė, jog Lietuvos sportas turi naują gėdą.

„Pamakaluojam kažką. Čia - citata: Lietuvos krepšinio rinktinės treneris Darius Maskoliūnas, 2020-ųjų lapkričio 27 diena, minutės pertraukėlė rungtynių su Danija ketvirtajame kėlinyje.


Nesusimakalavo. Gavom nuo danų. Krepšinį.

Minus penkiolika žaidžiant su Danija rankinį būtų norma. Minus septyni ledo ritulį - irgi. Jeigu futbolininkai atsiimtų tris, net nenustebtume.

Bet čia - krepšinis. Mūsų antroji - o gal net pirmoji - religija. Sportas, kuris danams svarbus tiek pat, kiek ant stogų pavasarį tirpstantis sniegas.

Nemarus danų pasakininkas Hansas Christianas Andersenas šįvakar saviškius turbūt būtų pavadinęs ančiuku, tapusiu gulbe. Lietuvius - karaliumi, kurio pamakaluoklis - nuogas ir, tiesą sakant, ne toks jau labai ir pamakaluoklis.

Lietuvos futbolo rinktinė, kurią iki tol nuosekliai bei nuolat makalavau su viena organine medžiaga, šiemet nepralaimėjo šešis kartus. Todėl sakau, kad jie nebėra didžiausia Lietuvos sporto gėda.

Yra didesnė. Nebent jie kažką sumakaluos žaisdami su belgais. Bet vertinant tai, ką mačiau šiandien, viskas gali baigtis taip, kaip danų princui Hamletui arba mūsų karaliui Mindaugui. O krepšinio namus galėsime iš karto perkrikštyti krepšinio mauzoliejumi.

Brrr... Nesinorėtų“, - rašė N. Kesminas






Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: