„Žalgiris“ po sandorio su „Tesonet“, turėtų susišluoti įspūdingą pinigų sumą

„Žalgiris“ po sandorio su „Tesonet“, turėtų susišluoti įspūdingą pinigų sumą

Kaip jau rašėme, Kauno „Žalgirio“ ekipoje bręsta rimtas sandoris. Artimiausiu meru „Žalgirio“ dalininkas Paulius Motiejūnas ketina parduoti dalį savo dalių ir į LKL čempionų organizaciją priimti naują dalininką.



Skelbiama, jog pagrindinis „Žalgirio“ dalininkas Paulius Motiejūnas ketina parduoti apie 25 proc. savo akcijų.

Šias 25 proc. akcijas turėtų įsigyti informacinių technologijų bendrovė „Tesonet“ ir jos įkūrėjas bei bendrasavininkis Tomas Okmanas.

Krepsiniozinios.lt žiniomis, sandoris turėtų įvykti iki šio sezono pabaigos. Už 25 proc. akcijas „Tesonet“ turėtų sumokėti apie 2-3 mln. eurų.


Ši suma bus skirta padengti „Žalgirio“ skoloms, kurios atsirado šį sezoną dėl COVID-19 pandemijos. Spėjama, kad jei karantinas užsitęs, žalgiriečiai nesurinks 2 mln. eurų  pajamų iš žiūrovų bilietų.

Taip pat Krepsiniozinios.lt šaltiniai praneša, kad T. Okmano valdoma įmonė veikiausiai taps ir nauju generaliniu rėmėju, o tai reiškia dar papildomą milijoną eurų per sezoną.

Primename, kad po šio sandorio P. Motiejūnas valdys 50 proc. komandos akcijų. Dar 25 proc. komandos dalis priklauso Arvydui Saboniui.

Šiuo metu „Tesonet“ yra viena didžiausių Baltijos šalyse informacinių technologijų bendrovių, turinti per 1,4 tūkst. darbuotojų. Įmonės ofisai veikia ne tik Lietuvoje.

Pats 33 metų T. Okmanas „Verslo žinių“ šiemet buvo išrinktas geriausiu generaliniu direktoriumi.

Didžiausioje IT įmonėje Baltijos šalyse iš viso dirba per beveik 1,4 tūkst. darbuotojų, o pagrindinės įmonės rinkos yra JAV, Kanada, Australija, Vokietija ir kitos didžiosios šalys. Iš viso kompanija gaubia per 80 pasaulio valstybių.

Verta paminėti, jog „Tesonet“ remti „Žalgirį“ pradėjo dar praėjusių metų gruodį.





Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: