Ar „Žalgiris“ bus pajėgus išsaugoti M. Grigonį?

Zalgiris.lt nuotr.

Kauno „Žalgiris“ sėkmingai rungtyniauja Eurolygoje, kurioje iškovojo dešimt pergalių ir patyrė septynius pralaimėjimus.



Prie gerų komandinių rezultatų svariai prisidėjo Marius Grigonis, kuris buvo išrinktas ir naudingiausiu Eurolygos spalio mėnesio krepšininku.

Kol kas 26-erių krepšininkas žaidžia geriausią savo karjeros sezoną Eurolygoje. Per vidutiniškai 26 aikštėje praleidžiamas minutes žalgirietis renka po 14,9 taško, atkovoja po 2,5 kamuolio bei atlieka po 2,8 rezultatyvaus perdavimo per rungtynes. Tokie skaičiai leidžia gynėjui turėti 15,9 naudingumo balų vidurkį.

Jau dabar yra aišku, kad vasarą gynėją išsaugoti LKL čempionams bus itin sudėtinga.


Apie tai pasisakyti nusprendė ir „Žalgirio metraštis“. Kviečiame paskaityti (Tekstas neredaguotas):

„Praėjus pusei sezono, galime daryti pirmines išvadas ne tik apie komandos žaidimo braižą, bet ir apie krepšininkų demonstruojamą žaidimo kokybę. Ryškiausiai savo žaidimo kreivę pakėlę į viršų Kauno komandoje yra 3 žaidėjai: M. Grigonis, R. Jokubaitis ir N. Hayes. Visi trys kitą sezoną gali palikti „Žalgirį“.

Rokas Jokubaitis savo akcijas, kaip jaunas žaidėjas, pakėlė iki aukštumų ir jeigu žaidimo kreivė nesmigs žemyn, kitais metais jis arba bus pašauktas NBA naujokų biržos pirmajame rate, arba persikels į turtingesnę Eurolygos komandą. Nors toks scenarijus yra tikėtinas, tačiau „Žalgiris“, jeigu Th. Walkupas išvyktų į Barseloną (nes Šarui visada imponavo dėl savo gynybinių sugebėjimų, o katalonams šiuo metu atsiveria toje pozicijoje skylė), P. Motiejūnas gali bandyti išlaikyti Roką pagrindinio įžaidėjo pozicijoje. Tačiau klausimas dėl jo rinkos vertės kitą sezoną yra atviras ir priklausys nuo to, kokių pasiūlymų sulauks iš turtingesnių klubų. Tačiau manau, kad jeigu Rokas nepravers NBA durų jau kitą sezoną, tai jis galėtų gauti pasiūlymą, kurio vertė siektu 200-350 tūkst. eurų. Apatinė suma turėtų būti įkandama ir „Žalgiriui“, tačiau klausimas, ar tokio pasiūlymo niekas nepermuš. Visgi čia yra ir kitas kabliukas: Lukas Lekavičius. Neaišku, ar Lukas nenusimintų, jeigu staiga iššovęs jaunas įžaidėjas užimtų ir jo vietą komandoje, ir atimtų dalį jo atlyginimo. Todėl P. Motiejūnas turės labai gerai apgalvoti priimamus sprendimus.

N. Hayes, atrodo, taip pat galės krautis lagaminus galbūt netgi į tą pačią šalį kaip ir Thomas, tačiau „Žalgirio“ administracijai didžiausią galvos skausmą jau dabar turėtų kelti tai, kokiu būdu reikėtų išsaugoti Marių Grigonį. Šiuo metu jis Kaune uždirba apie 400 tūkst. eurų ir yra geriausiai apmokamas žalgirietis, tačiau jo vertė jau dabar pakilo bent dvigubai, ir į jį, tikėtina, su milijonine suma taikysis kuris nors turtingas Eurolygos klubas („Zenit“, „Real“, kuriam reikia pradėti atsinaujinimo procesą, „Fenerbahče“ ar „AX Armani“). Visoms komandoms Marius gali tapti labai gera opcija keičiant organizacijos veidą arba sustiprinant savo pozicijas Eurolygos atkrintamųjų etape.

Vienintelis kelias, kuriuo galėtų eiti „Žalgiris“, kad išlaikytų Marių, yra pasiūlyti jam bent jau panašios vertės kontraktą, nes jeigu suma skirsis iki 20-ies procentų, tikėtina, Grigonis pasirinktų namų areną, o ne keltis su jauna šeima į svečią šalį. Tačiau jeigu Kauno komanda nesukrapštys bent 700-800 tūkst. Mariaus atlyginimui, šansų jo išlaikyti komandoje neturėsime. Visgi pandeminės netektys Kauno komandą spraudžia į kampą: už bilietus bus nesurinkta 2-3 mln. eurų į biudžetą, o didžioji klubo finansų dalis bus skirta tam, kad „Žalgiris“ nesmigtų į dideles skolas, o ne naujiems išpūstiems žaidėjų atlyginimams.

P. Motiejūno strategija paprasta – išlaikyti solidžios organizacijos įvaizdį, kurį labai kruopščiai kūrė pastaruosius aštuonerius metus. Ir jeigu Covido akivaizdoje mes liksime įsiskolinę žaidėjams ir vietoje tų skolų likvidavimo įteiksime kitiems žaidėjams didelės vertės kontraktus, tikėtina, „Žalgirio“ patikimumas smuktų labai žemai. Todėl naujo dalininko atvykimas į organizaciją veikiausiai bus skirtas padėčiai stabilizuoti, o ne kelti žaidėjų atlyginimams.

Tai yra ištrauka iš išsamaus straipsnio "Ar Marius yra vertas milijono?", kurį galite rasti Patreon paskyroje. https://www.patreon.com/user?u=47327080“, - rašė „Žalgirio metraštis“.






Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: