Ar žinojote? „Žalgirio“ ir „Chimki“ rungtynių įdomiausi faktai

Zalgiris.lt nuotr.

Kauno „Žalgiris“ penktadienį pradės antrąjį Eurolygos ratą, kuomet susikaus su Rimo Kurtinaičio treniruojama Maskvos srities „Chimki“ ekipa.



Prieš šias rungtynes „Žalgirio metraštis“ išrinko įdomiausius faktus apie šias rungtynes. Kviečiame paskaityti (Tekstas neredaguotas):

„Įdomūs faktai prieš susitikimą su "Khimki"

„Žalgiris“ su Maskvos srities „Khimki“ moderniosios Eurolygos turnyruose yra susitikę 11 kartų. Tik tris kartus laimėjo kauniečiai ir net aštuonis – rusai.


Iki šio sezono, kai laimėjome prieš septynis „Khimki“ žaidėjus, pergales buvome nuskynę tik du kartus: 2020 metais ir patį pirmą kartą, kai klubai susitiko 2010-ais metais. Taigi tarp dviejų Kauno pergalių buvo atsivėrusi devynerių metų ir penkių mėnesių praraja, per kurią visus aštuonis susitikimus laimėjo maskviečiai.

Tuos aštuonis susitikimus žalgiriečiai vidutiniškai pralaimėjo beveik dešimties taškų skirtumu (9.6). Didžiausią pralaimėjimą patyrėme 2016-01-29, kai maskviečiams nusileidome net 31 tašku. Tai buvo trečiosios Šaro, kaip vyriausiojo trenerio, rungtynės ir didžiausias iki tol pralaimėjimas.

Pirmą ir paskutinę kaip „Žalgirio“ treneris pergalę prieš Khimki Šaras pasiekė po  šešių susitikimų ir ketverių metų bei dviejų mėnesių. Tą kartą 2020-03-03 „Žalgiris“ po sekinančios Khimkų pergalių serijos, pagaliau įveikė maskviečius rezultatu 96-85.

„Khimki“ šiuo metu Eurolygoje atlieka bene daugiausiai atakų per rungtynes – po beveik 85-ias, tuo tarpu „Žalgiris“ surengia tik po 77.7 atakos (antras prasčiausias rezultatas).
Kauniečiai užima pirmą vietą Eurolygoje pagal tritaškių pataikymą – 43.7%, tuo tarpu maskviečiai krepšį atakuoja tik 37.4% (devinta vieta).

Rusai demonstruoja labai intensyvų puolimą ir pagal pelnomus taškus Eurolygoje užima šeštą vietą (80.12), o žalgiriečiai užima devintą vietą, įmesdami po 79.7 taško. Taigi puolimo atžvilgiu turėtų vykti įnirtinga kova. Na, žinote, jeigu Shvedas nemėtys kamuolių į skandinaviškojo Odino langus.

Visgi kauniečiai daug efektyviau išnaudoja savo sukuriamas progas ir per vieną ataką pelno po 1.03 taško, kai tuo tarpu „Khimki“ tik po 0.95 taško. Skirtumas atrodo nedidelis, tačiau tikrasis reitingas skaičiuojamas per 100 atakų, tad per jas kauniečiai renka po 103 taškus, o maskviečiai tik po 95.

Rusai šiuo metu Eurolygoje yra patyrę 9-is pralaimėjimus iš eilės, o lietuviai paeiliui iškovojo jau penkias pergales. Todėl bus labai įdomu stebėti, ar Kurtinaičio bedantis žvėris galės įkasti Schillerio šiuo metu mirtinai pavojingam „Žalgiriui““, - rašo „Žalgirio metraštis“.





Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: