V. Čeponis: „Žalgiriečiai vis dar yra duobelėje, o A. Milaknio ir R. Jokubaičio krizė tęsiasi“

V. Čeponis: „Žalgiriečiai vis dar yra duobelėje, o A. Milaknio ir R. Jokubaičio krizė tęsiasi“

Zalgiris.lt ir Krepsiniozinios.lt nuotr.

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai grįžo į pergalių kelią Eurolygoje. Atkeltose 24-ojo turo rungtynėse „Žalgirio“ arenoje kauniečiai rezultatu 75:62 (22:26, 18:18, 20:14, 15:4) įveikė Belgrado „Crvena Zvezda“ ekipą.



Po mačo komentarą pateikė garsus televizijos komentatorius Vaidas Čeponis. Kviečiame paskaityti (Tekstas neredaguotas):

„Darbinė "Žalgirio" pergalė

"Žalgiris" antradienį demonstravo ne itin kokybišką krepšinį, ypač pirmoje rungtynių su "Crvena Zvezda" pusėje, bet pergalė yra pergalė. Jos reikėjo ir dėl situacijos turnyro lentelėje, ir dėl būtinybės atsitiesti psichologiškai po labai prasto žaidimo Barselonoje.


Manau, kad žalgiriečiai vis dar yra duobelėje. Pirmiausia turiu omeny fizinę formą. Puiku, kad dabar pasitaikė toks nukraujavęs varžovas, kuriam padėti negalėjo net penki svarbūs krepšininkai.

Tačiau šeimininkai pirmoje mačo dalyje vis tiek vargo, nedovanotinai klydo gynyboje. Pavyzdžiui, prie ties perimetru nuolat laisvas buvo paliekamas snaiperis Simonovičius.

Po pertraukos kauniečiai rado savyje daugiau energijos ir noro paplušėti gynyboje. Per ketvirtąjį kėlinį svečiai išstenėjo tik 4 taškelius. Aišku, tai lėmė ir Belgrado krepšininkų nuovargis. Tiesa, "Žalgiriui" kiek ir sekėsi, nes "Crvena Zvezda" žaidėjai nepataikė daugybės metimų iš po krepšio.

Smagu dėl Hayeso, Rubito, Grigonio, bet Milaknio ir Jokubaičio krizė tęsiasi. Rokas per paskutines trejas Eurolygos rungtynes vidutiniškai renka po 2,7 taško, Milas per pastarąsias ketverias - po 3,7. Tiesa, jam vakar trukdė atsiskleisti dvikovos metu patirta trauma.

Dabar laukia traumų išretintas ir pažeidžiamas "Realas". Jį tikrai galima paimti, bet reikia sužaisti daug geresnes rungtynes nei su "Crvena Zvezda"“, - rašė V. Čeponis.





Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: