Ar „Žalgiris“ yra pajėgus įveikti karališkąjį klubą?

Ar „Žalgiris“ yra pajėgus įveikti karališkąjį klubą?

Zalgiris.lt nuotr.

Kauno „Žalgirio“ klubas jau šiandien Madride žais 26 turo rungtynes. Martino Schillerio auklėtiniai susikaus su vietos „Real“ krepšininkais.



Prieš šias rungtynes „Žalgirio metraštis“ išrinko įdomiausius faktus apie šias rungtynes. Kviečiame paskaityti (Tekstas neredaguotas):

„Nuo 2000-ųjų metų Eurolygoje mūsų komandos susitiko 23 kartus. Tik tris iš šių susitikimų laimėjo žalgiriečiai.

Dvi iš šių pergalių kauniečiai pasiekė, kai komandai vadovavo Šaras. Tai buvo dvejos rungtynės iš eilės per vienerius kalendorinius 2019-uosius metus.


Pirmąją pergalę prieš „Real“ iškovojome 2013-14 metų sezone Top 16 etape. Tose rungtynėse blizgėjo mūsų legionierius J. Dentmonas, kuris ispanams atseikėjo net 7 tritaškius. Apskritai, po apylygių trijų kėlinių, ketvirtajame parodėme charakterį: per paskutines 10 minučių pelnėme 30 taškų ir šventėme pergalę rezultatu 87-80.

Kitos pergalės prieš Madrido klubą teko laukti nei daug, nei mažai – penkerius metus, kai Šaro vadovaujamai kariaunai po 11 iš eilės pralaimėtų susitikimų pagaliau pavyko ant menčių paguldyti Eurolygos grandą rezultatu 93-86.

Šiame sezone prieš Madrido komandą sužaidėme vienas sėkmingiausių pirmojo rato rungtynių puolime, tačiau prasta gynyba, neatkirstas nuo kamuolio Tavaresas ir tuščias Lauvergne lėmė, kad ispanai mums įmetė net 93 taškus.

Visgi antrajame rate Madrido komanda demonstruoja, kad jų žaidėjų amžius tolygiai koreliuoja su demonstruojamais rezultatais: S. Lullas ir R. Fernandezas praleido po penkerias rungtynės ir tikėtina, kad nepasirodys ant parketo ir kovoje su „Žalgiriu“. Vienintelis veteranas, kuris dar turi didelės įtakos komandai – tai Jaycee Carrollas, kurio pagrindinis varžovas Kauno komandoje A. Milaknis neturės galimybės mesti jam iššūkio šiandienos rungtynėse.

Per pastarąsias aštuonerias rungtynes „Real“ klubas suklupo penkis kartus ir šiuo metu turi tik viena pergale daugiau nei kauniečiai. Visgi net ir „Žalgirio pergalės atveju, kauniečiai neaplenktų ispanų dėl +/- rodiklio. Na, nebent „Real“ įveiktume 34-iais taškais. Viskas, žinoma, įmanoma.

Didžiausią nerimą kelia tai, kaip prieš „Eurolygos Gobert‘ą“ W. Tavaresą atrodys mūsų Joffrey. Tai bus esminė mikro dvikova, nulemsianti rungtynių baigtį. Paskutiniame susitikime Lauvergne prieš savo konkurentą atrodė kaip Dovydas prieš Galijotą, tačiau skirtumas buvo tas, kad biblinis personažas rankoje turėjo svaidyklę su akmeniu, o mūsų prancūzas, kol to akmens ieškojo, buvo Galijoto sumindžiotas. Tose rungtynėse Joffrey surinko 6 taškus, atkovojo 5 kamuolius ir surinko 7 naudingumo balus. Tuo tarpu Tavaresas pelnė 22 taškus (pataikė visus 9 savo metimus), atkovojo 12 kamuolių ir surinko 34 naudingumo balus. Taigi šiandien Lauvergne turi puikią progą įrodyti, kad jis iš tiesų yra daug geresnis už tą apverktiną savo versiją tarpusavio dvikovoje pirmajame rate.

Panašu, kad „Real“ šiame sezone kenčia nuo didžiausio savo privalumo – tęstinumo komandos viduje. Ilgamečiai klubo branduolio žaidėjai – Lullas, Fernandezas ir Carrollas – jau nebespėja paskui įtemptą Eurolygos ir Ispanijos čempionato tvarkaraštį, jų kūnai braška, o rezultatai nebėra tokie geri, kokių tikėtumeisi iš aukščiausio lygio žvaigždžių.


Visos šios sukritusios aplinkybės ir viltis, kad Joffrey pasirodys geriau nei pirmajame susitikime, kelia „Žalgirio“ galimybes įveikti nukraujavusį ispanų grandą pakankamai aukštai. Tačiau yra ir neraminančių dalykų kauniečių pusėje: visų pirma, dėl iškritusio iš rotacijos Milaknio, ant parketo turės pasirodyti Steve Vasturia. Kol kas Steve‘as ant parketo dar nieko įrodyti negalėjo, o jo šešių sekundžių pasirodymas aikštelėje prieš „Zvezdą“ buvo tragiškas – grubi klaida gynyboje ir 3 taškai mūsų krepšyje. Toks pasirodymas pasitikėjimo savo jėgomis tikrai nepridėjo, o jau šiandien reikės dirbti pakankamai ilgai.

Taigi mes ne tik kad praradome du potencialius Milo tritaškius į ispanų krepšį, bet taip pat turėsime remtis stringančiu Steve ir Eurolygos patirties neturinčiu Lukošiūnu. Kadangi baudos aikštelę saugos Tavaresas, vienintelis būdas į ją patekti bus žaidimas du prieš du, nes individualiai apžaisti nei Joffrey, nei Augustine jo nepavyks. Taigi labai svarbų vaidmenį turės atlikti perimetro žaidėjai, kurių svari dalis Artūro kailyje jau atkrito.

Mano spėjimas: jeigu pavyks sutramdyti Tavaresą, turėtume pasiekti pergalę iki dešimties taškų. Tačiau tam įtakos turės ne tik mūsų gynyba, bet ir tai, kaip sėkmingai sužais Grigonis ir šįkart Lekavičius. Luko greičio pranašumas prieš lėtesnius Madrido įžaidėjus atakose du prieš du, galimybės atakuoti nepalindus po krepšiu ir sugebėjimas išmesti greitą tritaškį iš po užtvaros taip pat turėtų turėti lemiamos įtakos.


Taigi laukiame puikių rungtynių ir gražios pergalės“, - rašo „Žalgirio metraštis“.





Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: