„Ryto Balsas“: „Kam krepšinio mokyklai reikalingos profesionalaus klubo dalys?“

„Ryto Balsas“: „Kam krepšinio mokyklai reikalingos profesionalaus klubo dalys?“

Kaip ketvirtadienį rašėme, Vilniaus "Rytas" turės naują dalininką – Sostinės krepšinio mokyklą.



Skelbiama, kad SKM iš Dariaus Gudelio už 50 tūkst. eurų įsigis 5 klubo dalis ir valdys 25 proc. akcijų.

Po šio įvyko pasisakyti nusprendė „Ryto Balsas“. Kviečiame paskaityti (Tekstas neredaguotas):

„Vakar 24sek.lt paskelbė gana įdomią ir šiek tiek netikėtą informaciją – Darius Gudelis parduoda dalį savo turimų „Ryto“ klubo akcijų. Basketnews.lt papildė šią informaciją tuo, jog Gudelis parduos pusę savo turimų akcijų ir, matematiškai, nebebus didžiuoju klubo valdytoju.


Įdomioji dalis šiame reikale yra ne pardavėjas, o pirkėjas. Skelbiama, kad 25 proc. klubo akcijų nuo šiol valdys Sostinės krepšinio mokykla. Nepagalvokite, tikrai neabejojame šios krepšinio mokyklos skaidrumu, pajėgumu ir galimybėmis auginti talentus. Kyla kitas klausimas – kam krepšinio mokyklai reikalingos profesionalaus klubo dalys?

Sostinės krepšinio mokyklai šiuo metu vadovauja jos įkūrėjai – Andrius Jančiauskas ir Andrius Čerškus. Trečiasis šios kompanijos narys – Justas Jankauskas – šiuo metu yra „Ryto“ klubo direktorius. Ar Justas turėjo įtakos derantis dėl dalių pardavimų? Informacijos neturime, bet tai, ko gero, pakankamai akivaizdu.

Įdomioji dalis yra štai kur: prieš pat Kalėdas, gruodžio 19-ąją, Sostinės krepšinio mokykla žiniasklaidai išplatino Andriaus Čerškaus interviu. Jame Čerškus negailėjo kritikos „Ryto“ vadovams: „Buvo didelis nenoras investuoti į klubą, plėsti administracijos personalą, klubo darbuotojų sąskaita buvo taupomi pinigai, nenoras atsiskaityti ir vėlavimai – tai žlugdė ir nusprendžiau išeiti. Negalėjau dirbti tokiame klube. Buvo labai liūdna, nes turėjau didelius lūkesčius ir viziją, kaip atkurti ekipą. Esu vilnietis ir labai myliu Vilniaus krepšinį, bet tai, kas dabar ten vyksta ir kokie savininkai valdo komandą – tai yra baisu. Kuo greičiau reikia, kad pasikeistų savininkai ir ateitų nauji žmonės. Labai laukiame, kada įvyks pokyčiai Vilniaus klube“, – sakė A. Čerškus.

Pokyčių klubo vadovybėje nebuvo. Kažkokių kardinalių pokyčių, neskaitant sporto direktoriaus pasikeitimo, nebuvo. Nuo šitos citatos ištransliavimo praėjo viso labo trys mėnesiai. Kas taip pakeitė pono Čerškaus nuomonę? Atsakymo, bent jau kol kas, neturime. Grįžtant prie citatos, Čerškus teigia, kad nusprendė pats išeiti iš klubo. Tiesa ne visai ta – Čerškaus buvo paprašyta išeiti iš klubo po to, kai jis dirbdamas „Ryte“ vedė vienos kitos Lietuvos krepšinio komandos rungtynes Londone.

Dar vienas įdomus niuansas – skelbiama, kad SKM nuo šiol bus atsakinga už „Ryto“ piramidės priežiūrą, t.y. kuruos „Ryto“ RKL ir NKL komandas, skirs žaidėjus bei trenerius. Klausimas – o ką veiks dabartiniai klubo partneriai, Vilniaus krepšinio mokykla? Būtent VKM žaidėjų ir trenerių pagrindu suformuota komanda RKL pirmenybėse, „Perlui“ vadovauja VKM treneris Edvinas Justa. Be viso to, SKM turi savo komandą RKL pirmenybėse – Vilniaus „Rivile“. Na, teisybės dėlei, turėtume pasakyti, jog SKM yra tos komandos partnerė – „Riviles“ gretose žaidžia 11 SKM auklėtinių (dėl skaičiaus galime šiek tiek klysti, bet tai vis vien yra didžioji dauguma šios komandos žaidėjų), o jiems vadovauja dabartinis SKM administracijos direktorius Mindaugas Noreika.

Na, ir pabaigai – „Rytas“ rudenį įkūrė savo krepšinio akademiją, kurią įregistravo viename bute Lazdynuose. Ką veikia ta akademija, kas joje dirba ir sportuoja – informacijos rasti beveik neįmanoma.

Taigi, gana keistas SKM pirkinys – 25 proc. „Ryto“ klubo akcijų. Belieka tikėtis, kad mūsų klubui tokia artima partnerystė su, objektyviai vertinant, viena geriausių krepšinio mokyklų, bus naudinga“, - rašė „Ryto Balsas“.






Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: