„Ryto Balsas“ po pralaimėjimo prieš „EWE Baskets“: „Komanda atrodė padariusi išvadas“

„Ryto Balsas“ po pralaimėjimo prieš „EWE Baskets“: „Komanda atrodė padariusi išvadas“

FIBA nuotr.

FIBA Čempionų lygos sezono uždanga nusileido Oldenburge. Paskutinių minučių dramoje, svečiuose Vilniaus „Rytas“ (0/1) nusileido „Ewe Baskets“ (1/0) rezultatu 72:76 (18:16, 20:21, 21:21, 13:18).



Po mačo savo mintimis pasidalijo „Ryto Balsas“. Kviečiame paskaityti (Tekstas neredaguotas):

„Pralaimėjimas nė iš tolo nepriminęs to pažeminimo, kurį komanda patyrė savaitgalį. Apmaudu, nes ši pergalė išvykoje buvo labai reikalinga. Apie viską iš eilės:

Pirmoje rungtynių pusėję neišvengta didesnės duobės, bet antroji mačo pusė buvo kiek stabilesnė. Bendras vaizdas aikštelėje nebuvo blogas – matėsi žaidėjų pastangos gynyboje, kovingumas, tačiau ypatingai šį vakarą pritrūko jėgos po krepšiu ir geresnio pataikymo: sunku laimėti, kai tikslą pasiekia tik kas ketvirtas tritaškis, o po krepšiu realiai turi du aukštaūgius. Visose kitose žaidimo kategorijose komandos atrodė panašiai, tik Oldenburgo komandai pavyko rasti X Faktorių, kurio pritrūko mūsiškiams – Bennetaas Hundtas.


Juo tapti galėjo geriausias rungtynes sostinės komandoje sužaidęs Tanneris Leissneris. Amerikietis gerai skaitė žaidimą ir meistriškai išnaudojo varžovų klaidas gynyboje. Prie Buvos gero žaidimo baigiame priprasti ir džiugu komandoje turėti pastovų bei užtikrintą lyderį. Vien gerais žodžiais vėl galime minėti ir Gytį Radzevičių – dvigubą dublį surinkęs vilnietis ir buvo geriausias pavyzdys, kaip reikia kovoti dėl kiekvieno aikštės centimetro.

Kapitonas. Panašu, kad Arnas išgirdo kritiką ir šiose rungtynėse prisiėmė daugiau atsakomybės puolime. Visi žinome jo sugebėjimus gynyboje, tačiau sezono pradžioje puolime jis buvo labai pasyvus, o šiandien buvo dėtas žingsnis į priekį. Artimiausiu metu iš jo tikimės dar daugiau agresyvumo.

Marko / Margo. Serbo debiutas klube prisvilo. Žinoma, stebuklų pirmose rungtynėse iš jo ir nesitikėjome, tačiau ypač įstrigo kvaila pražanga greitoje varžovų atakoje. Tokie epizodai, kai emocijų užvaldytas žaidėjas kepšteli laisvam po krepšiu esančiam varžovui ir niekaip jam nesutrukdo įmesti metimo yra nepateisinami. Po šio epizodo Tejičius sėdo ant suolo ir daugiau jo aikštėje neišvydome. Kalbant apie Normantą, vienu smagiausiu pirkinių vasarą tapęs gynėjas kol kas atrodo neužtikrintai ir apie tai reikia pradėti kalbėti. Taip, matėme jo neblogą atkarpą trečiajame kėlinyje, bet pirmoje rungtynių pusėje galėjome išvysti daugiau skeryčiojimo rankomis nei naudos aikštelėje. Ta parodo ir +/- rodiklis, kuris komandoje buvo prasčiausias (-8) bei faktas, kad lemiamomis ketvirto kėlinio minutėmis jo aikštelėje nematėme (išskyrus kelias sekundes). Palaikome Margirį, bet tam tikras išvadas jis tikrai turi pasidaryti.

Speedy pataikymas. Nors Kenethas labai gerai skirsto kamuolius ir puikiai į žaidimą įtraukia komandos draugus, daug nerimo kelia jo pataikymas. LKL‘e per pirmas dvi rungtynes nuo tritaškio linijos pataikytas 1 metimas iš 9, šiandien – 0 iš 6. Taip, sunku būtų tikėtis, kad „Ryto“ biudžeto žaidėjai viską darys gerai, bet šį žaidimo aspektą reikia skubiai pagerinti, nes ir kitiems komandos gynėjams perimetre trūksta pavojingumo prie tritaškio linijos. Pagrindiniu įžaidėju turėjęs būti Vaidas Kariniauskas buvo praktiškai nepastebimas ir per 14 minučių spėjo susirinkti 4 pražangas. Čia galėtume iškelti ir dienos, savaitės, o gal net ir viso sezono klausimą: kuris žaidėjas turėtų būti tas, kuriam kamuolys bus patikėtas lemiamos atakos metu?

Visgi komanda atrodė padariusi išvadas po pralaimėjimo prieš Uteną, o tokio nusiteikimo tikimės ir šeštadienio rungtynėse su Panevėžiu. Pirmyn, vilniečiai!“, - rašė „Ryto Balsas“.







Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: