Paaiškėjo, kokį pasiūlymą Ch. Moneke buvo pateikęs „Žalgiris“ (Atskleidė, kodėl nepasirinko Kauno)

Paaiškėjo, kokį pasiūlymą Ch. Moneke buvo pateikęs „Žalgiris“ (Atskleidė, kodėl nepasirinko Kauno)

FIBA nuotr.

Vasarą ilgai Kauno „Žalgirio“ akiratyje buvęs Chima Moneke galiausiai sulaukė šanso iš NBA lygos ir šiuo metu karjerą tęsia Sakramento „Kings“ komandoje.



26-erių 198 cm ūgio krepšininkas patvirtino, kad turėjo pasiūlymo iš Lietuvos ekipos.

„Turėjau pasiūlymą ir jį svarsčiau, tačiau norėjosi daugiau aiškumo. Norisi žaisti ekipoje, kuri realiai kovotų dėl aukščiausių vietų, o tai šiuo metu nebūčiau gavęs.

Vėliau priėmiau sprendimą bandyti laimę NBA lygoje ir sulaukęs tinkamo pasiūlymo išvykau į Sakramentą“, - teigė Ch. Moneke.


Ch. Moneke taip pat atskleidė, kad juo domėjosi Turkijos, Graikijos ir Ispanijos komandos.

Taip pat aiškėja, kokį pasiūlymą Ch. Moneke buvo pateikęs „Žalgirio“ klubas.

Aukštaūgiui „Žalgiris“ siūlė 500 tūkst. eurų atlyginimą per sezoną.

Šį sezoną NBA lygoje Ch. Moneke žaidė vieneriose rungtynėse ir pe 6 minutes taškų nepelnė, bet atkovojo 2 kamuolius ir atliko 1 rezultatyvų perdavimą.

Praėjusį sezoną Ch. Moneke vilkėjo Manresos BAXI marškinėlius ir tapo FIBA Čempionų lygos MVP bei buvo išrinktas į ACB lygos pirmąjį simbolinį penketą.

Čempionų lygoje Ch.Moneke vidutiniškai per 22 minutes įmesdavo 13,9 taško (63,8 proc. dvit., 71,3 proc. baudų), atkovodavo 6,1 bei perimdavo 1,2 kamuolio, atlikdavo 1,1 rezultatyvaus perdavimo ir rinkdavo 16,1 naudingumo balo.

Ispanijos pirmenybėse sunkiojo krašto puolėjo rodikliai buvo dar įspūdingesni – 14,5 pelnyto taško (60,9 proc. dvit., 73,5 proc. baudų), 8,2 atkovoto bei 1,6 perimto kamuolio, 1,5 rezultatyvaus perdavimo ir 20,3 efektyvumo balo per 24 minutes.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: