„Ryto Balsas“ apie sezono pradžią: pergalė prieš Matijošaičio miesto klubą ir nesutabdomas Fosteris

„Ryto Balsas“ apie sezono pradžią: pergalė prieš Matijošaičio miesto klubą ir nesutabdomas Fosteris

LKL nuotr.

LKL čempionai šį sezoną pradėjo banguotai ir savo sąskaitoje turi penkias pergales bei tris pralaimėjimus. FIBA Čempionų lygoje Giedriaus Žibėno auklėtiniai iškovojo pergalę ir patyrė du pralaimėjimus.



Po tokios sezono pradžios pasisakyti nusprendė „Ryto Balsas“. Kviečiame paskaityti (Tekstas neredaguotas):

„Padėtis stabilizuota

Paskutiniame tekste daug kalbėjome apie pavojus sostinėje, nes klubas buvo itin gilioje duobėje, o po to patyrė dar du itin skaudžius pralaimėjimus ir atrodė, kad laukianti savaitė ir rungtynės prieš Wolves, Peristeri ir Matijošaičio miesto klubą nieko gero nežada, o į rinktinių langą keliausime itin slogios nuotaikos, tačiau Giedrius Žibėnas su savo vyrukais rado vidinių jėgų pakeisti komandos veidą.


Pirmiausia apie pralaimėjimus Bnei Herzeliya ir Lietkabeliui. Turbūt reikia pripažinti, kad senokai buvo skaudesnis pralaimėjimas negu Izraelyje. Absoliučiai visomis prasmėmis. Rytas įspūdingai pradėjo rungtynes ir atrodė, kad jokių problemų prieš silpnai atrodančius žydus nebus, tačiau Rytas tuo metu buvo tokioje psichologinėje duobėje, kad sugebėjo, kone, per kėlinį išbarstyti +17, o rungtynių pabaigoje pralaimėjo tiesiog geresnės nuotaikos komandai.

Iš pralaimėjimo Lietkabeliui reikėtų pasisemti teigiamų dalykų. Nors žaidimas buvo tikrai prastas ir, reikia, pripažinti panevėžiečiai kontroliavo mačą nuo pat ginčo kamuolio, bet 4-ajame kėlinyje buvo itin įdomus momentas. Tame mače ne itin blizgėjęs Marcusas Fosteris gavo 5-ą pražangą, o Rytas nugrimzdo į -15. Tačiau 4-5 minučių atkarpą be Marcuso laimėjo 18-5 ir sugrįžo į rungtynes, tiesa, pritrūko šaltumo perlaužti jas į savo pusę. Yra itin svarbu, kad komanda išmoktų žaisti atkarpas be savo lyderio ir geriausio žaidėjo, tuomet, būsime įvairesnė ir daugiau ginklų turinti komanda.

Po tokios atkarpos kelionė į Alytų buvo nesuvokiamos svarbos. Nekalbant apie tai, kad tai varžovas, kuris jau dabar tampa principiniu dėl viso fono aplink save, bet ir sportine prasme šis mačas galėjo galutinai nužudyti ant peilio ašmenų esantį klubą. Galime tik pasidžiaugti, kad visa komanda į tai pažiūrėjo tarsi į finalą ir sužaidė nuostabią pirmą pusę, kurios užteko, kad rungtynių pabaigoje Rytas atsitiktinumo dėka pralįstų per adatos skylutę ir iškovotų pergalę, kuri grąžino traukinį ant bėgių.

O dabar nusikelkime į dvi įspūdingas pergales, kurias galime pavadinti paprastai – Marcus „get outta my way“ Foster. 58 taškai ir 62 naudingumo balai per dvejas rungtynes ir absoliutus dominavimas. Tai yra tikras lyderis, kuris atsiranda, kai komandai yra sunku. Nors prieš Alytaus klubą Marcosas šaudė pro šalį, tačiau turbūt būtent tai jam ir padėjo užsikurti tokiai nuostabiai serijai.

Nuostabios rungtynės prieš Peristeri, kurie namuose buvo įveikę Tenerifę ir į Vilnių atvažiavo pirmo rato baigti sausai, tačiau išvyko permirkę lyg į netikėtą audrą papuolę ir skėčio neturintys viščiukai.

Na, o apie mačą prieš varžovus iš Kauno, turbūt, pasakoti nieko nereikia. Įspūdingai užsikūrusi arena ir ant tos pačios bangos užlipęs Rytas fantastiškai grįžo iš -13 ir išlydėjo svečius atgal.

Dabar galime dar savaitę pailsėti nuo Ryto rungtynių, tačiau jau kitą šeštadienį po labai ilgo laiko Rytas keliaus į Palangą, dar vėliau turės galimybę patestuoti varžovus iš Šiaulių, o paskutinę šio mėnesio dieną keliaus į Atėnus su tikslu iškovoti antrą pergalę Čempionų lygoje.


PIRMYN VILNIEČIAI!“, - rašė „Ryto Balsas“.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: