„B Tribūna“: „Dainuosim garsiai ir išdidžiai. Pirmyn, vilniečiai!“

„B Tribūna“: „Dainuosim garsiai ir išdidžiai. Pirmyn, vilniečiai!“

FIBA nuotr.

Abi komandos gerai žinojo šios pergalės kainą, tačiau visos kortos šį vakarą buvo vilniečių rankose. Vilniaus „Rytas“ namų tvirtovėje 82:63 (18:15, 23:22, 22:13, 19:13) nugalėjo Salonikų PAOK ir žengė į FIBA Čempionų lygos „Top 16“ etapą.



Po rungtynių ištikimieji „Ryto“ fanai „B Tribūna“, besitikėję pergalės, nusistebėjo rezultatu.

„Susitikimas, kuris įsimins dar ilgam. Emocijos, virusios nuo pat atėjimo į areną iki paskutiniojo pirmyn vilniečiai, buvo kažkas tokio. Maksimalus užsivedimas ne tik mūsų tribūnoje, bet ir visoje arenoje. Pirmosios žiežirbos kyla internete dar gerokai iki susitikimo. Graikai labai įsižeidžia dėl mūsų išvykos aprašyme paminėto sakinio, kad kitos rungtynės bus ne tik apie krepšinį, kurį priima kaip grasinimą jiems. Naujienos sharinamos įvairiuose graikiškuose puslapiuose ir prasideda internetiniai karai, kurie Vilniuje į nieko rimtesnio neišauga, nors grasinimų ir būta daug. Tuo tarpu mes irgi turėjome principų: įvykiai Salonikuose, Aris klubas, Paok fanų baneris putinui ir jų savininko prorusiškumas.

Vos patekus į areną įvyksta apsižodžiavimas dėl Aris šaliko su svečiais, kurie nepanašu, kad tikėjosi tokių provokacijų. Šis įvykis nubrėžia gaires ir tolimesnei nuotaikai aplink krepšinio aikštelę. Palaikymas pradedamas likus 30 minučių iki rungtynių, atmosfera primena praeitų metų LKL finalinį susitikimą, o galbūt dėl aršios konkurencijos jį ir pranoksta. Šiurpuliukai eina per odą arenai traukiant klubo himną, o po jo emocingai uždainuojant: „O mes pirmi“ ir žiūrovams aistringai kylant iš savo vietų. Centrinės atsistojimas ir garsus palaikymas jau tampa norma. Vilnietiška atmosfera.


Kelis kartus rungtynių metu skamba Aris komandos vardas. Jau nuo pirmųjų metų Eurolygoje turime draugišką santykį su šio klubo gerbėjais. Jie mums padėjo ir pastarojoje išvykoje į Salonikus, todėl tokiu būdu perdavėme linkėjimus ir šiek tiek panervinome varžovus. Nepasitenkinimą Paok fanams sukelia ir putinui skirta skanduotė, į kurią juodai balti atsako vidurinio piršto gestais. Panašu, kad 2014 metais jų iškelto banerio idėjos vis dar gyvos.

Malonu, kad Ryto gerbėjai turi artimą ryšį su mūsų judėjimu. Tas aiškiai pasimatė per putin xujlo ar Aris skanduotes. Akivaizdu, kad žmonės arenoje seka aktualijas, žino, kas, kaip ir kodėl vyksta. Kartais viešojoje erdvėje galima matyti klausimų, kam B Tribūna reiškiasi ir t.t., bet būtent tokie mačai parodo, jog mūsų vieša komunikacija, skirta Ryto fanų bendruomenei, duoda rezultatų.

Vienas iš minimalių sezono tikslų jau pasiektas. Šį šeštadienį laukia dar vienas išbandymas - 8 taškų deficito panaikinimas prieš Kėdainių klubą. Žinome, kad Kėdainiai nėra toks ažiotažą keliantis varžovas kaip sutinkami Čempionų lygoje, tačiau nuo to mūsų aistra nemažėja. Taip, kad visi ruošiamės šeštadieniui, rengiamės raudonai, imam šalikus ir vėl nuneškime arenos stogą. Dainuosim garsiai ir išdidžiai. Pirmyn, vilniečiai!“, – rašė „B Tribūna“.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: