„Green White Boys“ apie Maksvytį: „Mums jis liks kaip žmogus, gebėjęs vienyti, o ne skaldyti“

„Green White Boys“ apie Maksvytį: „Mums jis liks kaip žmogus, gebėjęs vienyti, o ne skaldyti“

LKL nuotr.

Po šeštojo Kauno „Žalgirio“ pralaimėjimo Eurolygoje iš eilės, komandos trenerių štabe įvyko pokyčiai. Lietuvos čempionų klubą abipusiu sutarimu palieka vyr. treneris Kazys Maksvytis. Jį Kaune pakeis nemenką Eurolygos patirtį sukaupęs italas Andrea Trinchieri.



Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės treneris K.Maksvytis „Žalgirio“ komandai vadovavo nuo 2022-ųjų metų balandžio.

Į šias permainas sureagavo ir ištikimiausi „Žalgirio“ sirgaliai „Green White Boys“.

Kviečiame paskaityti:


„Nuo GWB įsikūrimo pradžios prie „Žalgirio“ vairo matėme krūvą žmonių. Su vienais jų santykiai buvo puikūs, kitiems kėlėme banerius apie ne pačią garbingiausią profesiją.

Kazys Maksvytis buvo savas treneris. Žmogus, su kuriuo palaikėme neapsimestinį ryšį. Žmogus, su kuriuo galėjome kalbėtis ir kurį tikrai palaikėme. Iš žmogiškosios pusės Kazio nebuvo galima nemėgti.
 
Maksvytis prie komandos vairo stojo tuo metu, kai mūsų santykiai su klubu buvo pašliję. Drąsiai teigiame, kad būtent jis buvo žmogus, prisidėjęs prie to, kad viskas vėl būtų gerai. Tai yra vienijantis ir sutelkiantis aplink save treneris ir tai jam buvo pavykę padaryti ir Žalgiryje.

Praėjęs sezonas buvo išties puikus. Visomis prasmėmis. Patekimas į Top8 ir komanda grąžinta į elitą. Kiek ten tų soldautų iš eilės? Mes jų neskaičiuojame ir mums jie rūpi mažiausiai, bet skaičiuojantieji pasižymėkit tą skaičių. Mes pamename, kur Kazys surado „Žalgirį“ ir kaip ji prikėlė ant kojų.

Šis sezonas kitoks. Jis nėra lengvas dėl daugelių priežasčių ir mes taip pat matome visas garsiai aptarinėjamas problemas, bet mūsų pozicija šiuo klausimu nesikeičia.

Tad norime tiesiog dar kartą padėkoti Kaziui už šiuos metus klube. Mums jis visada liks kaip žmogus, gebėjęs vienyti, o ne skaldyti.

Visas duobes mes įveiksime!“, - rašė „Green White Boys“.


Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: