M.Kuzminskas: Kalėdų rytą labiausiai pradžiugino ausinukas ir „Modern Talking“ kasetė



Lietuvos rinktinės ir Malagos „Unicaja" puolėjas Mindaugas Kuzminskas visuomet pasižymėjo geru humoro jausmu ir pozityviu požiūriu į gyvenimą. Būtent tokiomis nuotaikomis persmelktas ir šis šventinis krepšininko interviu su naujienų portalu Alfa.lt.



„Metai buvo geri. Pradedant tuo, kad tiek artimieji, tiek ir aš buvome sveiki. Tai yra svarbiausia. Profesine prasme jie taip pat buvo neblogi. Su rinktine pasaulio čempionate iškovojome aukštą ketvirtą vietą. Su klubu metų pabaigoje gerai atrodome visose varžybose", – sakė krepšininkas.

Kokios yra Kuzminskų šeimos švenčių tradicijos? – paklausėme Mindaugo.



Kol močiutė kaime dar buvo gyva, visuomet važiuodavome pas ją į vienkiemį. Susirinkdavo giminė ir visą dieną ruošdavome patiekalus. Vakare sėsdavome prie tradicinio šiaudais nukloto stalo, močiutė sukalbėdavo maldą ir vakarieniaudavome.

Eidavome į mišką kirsti eglutės ir visuomet norėdavosi, kad būtų daug sniego. Dabar tokių švenčių pasiilgstu.

Ar spėsi bent kelioms dienoms grįžti į Lietuvą?

Deja, ne. Sportuosime ir Kūčių dieną, ir per Kalėdas. Galima sakyti, kad neturėsiu nė vieno laisvadienio, taigi šventės nebus labai ypatingos. Aišku, kad jas paminėsime, bet tos dvasios nebus, nes puoši eglute, o už lango 18 laipsnių šilumos ir šviečia saulė. Bandysime kažkaip susikurti tą šventinę atmosferą.

Ispanijoje šventės yra kiek kitokios?

Trijų Karalių šventė Ispanijoje atrodo net svarbesnė. Dovanomis jie keičiasi būtent tuo laikotarpiu. Būna tikrai didesnis sujudimas nei per pačias Kalėdas.

Kada įminei Kalėdų Senelio paslaptį?


Kada aš juo dar tikėjau? Aštuoniolikos gal? (juokiasi) Jei rimtai, tai jau ėjau į mokyklą, atsimenu, kad į namus atėjo Kalėdų Seneliu persirengusi kaimynė. Iš karto nesupratau, bet vėliau susigaudžiau, kad Senelis atėjo būtent tada, kai kaimynė buvo išėjusi iš mūsų šventės (juokiasi).

Ar su komandos draugaiskeičiatės dovanėlėmis?

Turime labai draugišką kolektyvą, visi krepšininkai gyvena viename rajone. Šiemet tikrai kažką susiorganizuosime. Pernai išsitraukėme vieni kitų vardus ir pirkome juokingas dovanėles. Vakare, manau, susirinksime pas kurį nors namuose su antrosiomis pusėmis.


Nors komanda surinkta iš daugelio šalių – Urugvajaus, Serbijos, Juodkalnijos, Senegalo, – bendrauja ir žmonos bei merginos, ir mes patys sutariame labai gerai. Tai atsispindi ir aikštelėje.

Kokia dovana įsiminėlabiausiai?

Man tada buvo gal septyneri. Tokių technologijų kaip dabar nebuvo, todėl labai pradžiugino padovanotas kasetinis ausinukas su „Modern Talking" kasete. Pamenu, šią dovaną gavau prieš kelionę į kaimą, taigi klausiau visą kelią. Dainas dar ir dabar moku mintinai (juokiasi).


Sausio 2 dieną laukia rungtynės Eurolygoje. Naujųjų metų švęsti itin pakiliai greičiausiai nepavyks?

Paskutinį kartą Naujuosius metus su draugais sutikau prieš ketverius metus. Man ir draugams ši diena būdavo visai smagi, nes Kalėdos vis tiek labiau yra šeimos šventė. Kiekvieną kartą susigalvodavome teminius vakarus. Pasikeisdavome įvairiomis smulkmenėlėmis, pasidarydavome skanią vakarienę ir tikrai įsimintinai praleisdavome šią šventę.

Jau trečius metus iš eilės naujų metų dieną pradedame nuo treniruotės, kuri startuoja 11 valandą ryto. Natūralu, kad negali naktinėti, todėl po dvylikos eini miegoti.


alt






Marius Zaremba | Alfa.lt

{fcomment}

Video rekomendacijos: