Aikštyną atidaręs Vilniaus vicemeras: „Tikslas, kad vaikai nuo mažens suprastų, jog miesto komanda yra „Rytas“

Pirmadienį Vilniuje buvo oficialiai atidarytas atnaujintas Petro Vileišio progimnazijos sporto aikštynas. Tai pirmasis objektas iš Sostinės savivaldybės inicijuoti sporto aikštynų ir stadionų renovacijos projekto, kurio metu vien per 2020 metus planuojama atnaujinti 13 aikštynų.



Šis Vilniaus projektas – didžiausias per visą Nepriklausomybės atkūrimo laikotarpį. Siekiama, kad sporto infrastruktūros atnaujinimas Vilniuje skatins miestiečių sveikatingumą, sportinę veiklą bei prisidės prie aukštų rezultatų siekiančio jaunimo ugdymo.

Pirmojo renovuoto sporto aikštyno atidaryme dalyvavo Vilniaus vicemeras Valdas Benkunskas, Vilniaus „Ryto“ klubo krepšininkai Dovis Bičkauskis ir Karolis Giedraitis bei P. Vileišio progimnazijos direktorė Raimonda Jarienė.

P. Vileišio progimnazijos stadione atnaujinti bėgimo takai, įrengtos krepšinio, tinklinio bei nepilnų matmenų futbolo aikštelės su dirbtine danga. Vilniaus miestas į šį objektą investavo 350 tūkst. eurų.


„Gaila, kad iki šiol investicijos buvo daromos taip – kažką palopant, kažką patvarkant, bet objekto nesutvarkant kompleksiškai. Nuo šiol miesto politika yra pasikeitusi ir dabar jeigu darom, tai darom tvarkingai. Investicijos yra nemažos, bet tikimės, kad jos duos tinkamą grąžą tiek mokyklos bendruomenei, tiek šios teritorijos bendruomenei. Tikslas yra atverti šį objektą visai visuomenei. Aikštynai bus skirti mokyklos ir popamokyklinėms reikmėms, o taip pat – sporto mokykloms ir visiems norintiems“, – kalbėjo V. Benkunskas.

Stadiono viduryje esantys krepšinio aikštelės pažymėtos Vilniaus „Ryto“ klubo simbolika. D. Bičkauskis ir K. Giedraitis atnaujintą krepšinio aikštę išbandė sužaisdami su jaunaisiais progimnazijos moksleiviais.

„Tikslas yra paprastas – kad vaikai nuo mažens suprastų, kad miesto komanda yra „Rytas“, kad ugdytųsi bei stiprėtų krepšinio bendruomenė. Norime, kad vaikai lankytų krepšinio treniruotes ir jiems susiformuotų siekiamybė matyti save vyrų komandoje“, – pridūrė V. Benkunskas.

„Džiaugiamės tokia Vilniaus savivaldybės iniciatyva, kad įrengė tokias aikšteles. Tikrai vaikams dabar bus kur sportuoti, kur tobulėti. Tikimės, kad iš vaikų kažkas išaugs. Lauksime profesionalių krepšininkų“, – teigė komandos dovanas mokyklos direktorei įteikęs D. Bičkauskis.

P. Vileišio progimnazijos direktorė R. Jarienė džiaugėsi, kad aikštyno atnaujinimas vyko sklandžiai, nepaisant karantino laikotarpio.

„Tai mums yra pati gražiausia dovana. Esame labai laimingi, kad galėjome atlaikyti visus karantino iššūkius. Tai mums ne tik didžiausia dovana, bet ir įpareigojimas rūpintis aikštynu ir išnaudoji jį visos bendruomenės reikmėms. Sieksime, kad ši erdvė būtų pakankamai atvira“, – teigė R. Jarienė.

Iki metų pabaigos planuojama atnaujinti apie 13 sporto aikštynų, esančių šalia įvairių Vilniaus mokymo įstaigų. Per likusius trejus šios kadencijos metus miesto vadovai planuoja iš viso sutvarkyti 40 sporto aikštynų.


Atnaujintais stadionais šalia miesto ugdymo įstaigų galės naudotis visi norintys, tik reikėtų stebėti aikštelių užimtumą.

„Nuo rugsėjo turėtume startuoti su nauja elektronine platforma, kurioje bus sudėti visi Vilniaus sporto aikštynai. Ten bus galima matyti, kas konkrečiu metu jais naudojasi. Laisvu laiku sugalvojus su draugais pažaisti krepšinį ar kitą sportą, galima bus užsisakyti norimą aikštyną tam tikram laiko tarpui. Mokėjimai bus pavedimu, nebus jokių grynųjų. Miestas, investuodamas į tokius objektus, nori suteikti galimybę sportuoti ne tik moksleiviams, bet ir visai visuomenei“, – pridūrė V. Benkunskas.





Dominykas Genevičius, Sportas.info

Video rekomendacijos: