Iš „Hoptrans 3x3“ turnyre dalyvausiančio J. Mačiulio – mintys apie kitokią olimpiadą

FIBA nuotr.

Savo ekipą artėjančiam „Hoptrans 3x3“ turnyrui pristatė Kauno rajono „Tauras“.



Kauniečiai pateikė netikėtą staigmeną – komandos marškinėlius užsivilks Eurolygos čempionas, ilgametis Lietuvos rinktinės narys Jonas Mačiulis. Šalia kauniečio išvysime Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL) žaidusius Šarūną Beniušį, Roką Stankevičių, Žygimantą Šimonį ir Paulių Semašką.

„Kurį laiką teko pagalvoti, bet neturiu kontrakto, kuris mane varžytų, būsiu apdraustas, tad nusprendžiau žaisti“, – sprendimą žaisti „Hoptrans 3x3“ turnyre pakomentavo J. Mačiulis.

Š. Beniušis ir Ž. Šimonis praėjusį sezoną atstovavo NKL žaidusiai Marijampolės „Sūduvai–Mantingai“, kurioje buvo vieni ekipos lyderių, o R. Stankevičius ir P. Semaška atitinkamai gynė Mažeikių ir Šakių komandų garbę.


Visi šie žaidėjai jau turi sukaupę 3x3 krepšinio patirties įvairiuose turnyruose, tuo tarpu J. Mačiuliui tokį krepšinį daugiausiai teko žaisti vaikystėje: „Tada tai buvo kiek kitoks krepšinis su kitokiomis taisyklėmis nei dabar“.

Netylant kalboms apie 3x3 žaidėjų galimybes rungiantis su profesionalais, savo nuomonę išreiškė ir J. Mačiulis.

„Jei Paulius Jankūnas „apcentruoja“ pusę pasaulio, tikriausiai tai padarytų ir prieš 3x3 žaidėjus, – teigė kaunietis. – Iki prisitaikymo tai turėtų būti apylygis žaidimas, tačiau vėliau profesionalai imtų viršų.“

Paklaustas apie galimybę žaisti 3x3 krepšinį baigus karjerą, J. Mačiulis kategoriškas nebuvo: „Apie tai dar negalvoju, bet neatmetu galimybės, kad tai gali įvykti. Visgi norisi nuvažiuoti į 4-ąją savo olimpiadą, kas ten žino kaip tai galėtų įvykti – ar su įprasta, ar su 3x3 rinktine.“

Palangoje vyksiantį „Hoptrans 3x3“ turnyrą sudarys trys atrankos (liepos 3–4 d., 10–11 d., 16–17 d.) bei vienas finalinis etapas (liepos 24–25 d.) Prizinis turnyro fondas – 74 tūkst. eurų.

Visas turnyro kovas tiesiogiai transliuos TV6 televizija ir interneto portalas tv3.lt.





Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: