Išrinkti geriausi NKL sezono krepšininkai

Išrinkti geriausi NKL sezono krepšininkai

Po NKL – VIKINGLOTTO 2020-2021 metų sezono finišo skelbiami geriausi pirmenybių krepšininkai.



Geriausių sezonų žaidėjų penketuką, taip pat geriausiai besiginantį, jaunąjį bei labiausiai patobulėjusį žaidėją rinko visos lygos komandos.

Lygos geriausieji buvo apdovanoti „SB Lizingo“ įsteigtais prizais.

Į geriausių sezono žaidėjų penketuką pateko vidurio puolėjas Aurelijus Pukelis (Šakių „Vytis“), gynėjai Linas Lekavičius („Šilutė“) ir Ignas Razutis („Telšiai“) bei puolėjai Mantas Ruikis („Gargždai“) ir Darius Tarvydas (Jonavos „CBet“).


A. Pukelis buvo išrinktas reguliariojo sezono naudingiausiu krepšininku. Jis vidutiniškai rinko po 17,1 taško ir 22,5 naudingumo balo.

D. Tarvydas reguliariajame sezone rinko po 16,8 taško ir 22 naudingumo balus, Mantas Ruikis – po 17,2 taško, Linas Lekavičius – po 12,4 taško ir 5,6 rezultatyvaus perdavimo, Ignas Razutis – po 10,5 taško ir 7 rezultatyvius perdavimus.

I. Razutis taip pat buvo išrinktas geriausiai besiginančiu krepšininku. Jis perimdavo po 2,1 kamuolio ir lygoje pagal šį rodiklį užėmė antrąją poziciją. Plungiškis geriausiai besiginančio žaidėjo apdovanojimą laimėjo ir 2019 metais. Įžaidėjui atiteko „Garmin“ laikrodis.

Geriausiu jaunuoju krepšininku (gimę 2001 m. ir vėliau) buvo išrinktas Klaipėdos „Neptūno-Akvaservis“ įžaidėjas 19-metis Adomas Sidarevičius, kuris šį sezoną vidutiniškai pelnė po 9,8 taško, atliko po 4,4 rezultatyvaus perdavimo, atkovojo po 3 kamuolius ir įsirašė po 10,4 naudingumo balo.

Labiausiai patobulėjusiu lygos krepšininku išrinktas kitas „Neptūno-Akvaservis“ krepšininkas Nojus Mineikis. Jis praėjusį sezoną rinko po 9,4 taško, 4,4 atkovoto kamuolio ir 8,6 naudingumo balo, o šį sezoną krepšininko rodikliai pakilo iki 13,8 taško, 7,4 sugriebto kamuolio ir 16,8 naudingumo balo.

Abiem „Neptūno-Akvaservis“ krepšininkams bus įteikti „SGS Watches“ laikrodžiai.

Geriausiu 2020-2021 metų sezono teisėju tapo Šarūnas Gabrilavičius. Jam atiteko ausinės „Marshall“.


Finalo ketverte žaidę krepšininkai buvo apdovanoti iškart, o likę žaidėjai bus apdovanoti vėliau. Primename, jog finalo ketverto MVP tapo sezono nugalėtojos Jonavos „CBet“ krepšininkas Edvinas Šeškus.





NKLyga.lt

Video rekomendacijos: