RKL atkrintamųjų startas: 12 vietą užėmę prieniškiai tėškė antausį „Olimpui"

RKL atkrintamųjų startas: 12 vietą užėmę prieniškiai tėškė antausį „Olimpui"

Saulius Čirba / RKL

Regionų krepšinio lygos („TOPsport–RKL") A divizione startavo atkrintamosios varžybos, o B diviziono čempionai paaiškės jau artėjantį savaitgalį Prienų arenoje vyksiančiame finalo ketverte. Apie tai – savaitės apžvalgoje.



Atkrintamųjų starte – prieniškių antausis Plungei

Pasibaigus reguliariajam sezonui paaiškėjo, kad A divizioną palieka ir kitąmet žemesniame pagal rangą divizione žais Panevėžio „Bangenė" (4/26, 16 vieta) ir LCC Tarptautinis universitetas (7/23, 15 vieta). Tai reiškia geras naujienas „LSU-Atletui" (8/22), 14 vieta), kuris pirmajame rate pralaimėjo visas 15 rungtynių, tačiau antrajame rate susirinko 8 gyvybiškai svarbias pergales ir išsaugojo vietą elitiniame divizione.

Ilgą laiką atkrintamųjų paveiksle figūravęs Ukmergės „Olimpas" (10/20, 13 vieta) paskutinėje reguliaraus sezono stadijoje dažniau rinko pralaimėjimus ir šiai ekipai pasirodymas „TOPsport–RKL" čempionate taip pat yra baigtas.


„TOPsport–RKL" atkrintamosios startavo įdomiausiu scenarijumi. Legendiniame Plungės pragare sudegė ne varžovai, o pati šeimininkų „Olimpo" ekipa.

Į atkrintąmųjų traukinį per adatos skylutę įšokę Prienų „CBet-KKSC" (10/20, 12 vieta) jau pirmose aštuntfinalio serijos iki 3 pergalių rungtynėse pateikė sensaciją. Pauliaus Ivanausko treniruojama kariauna 67:62 (21:14, 15:13, 17:11, 14:24) išvykoje sugebėjo įveikti „Olimpą" (19/11, 5 vieta).

„Vyrai šaunuoliai. 35–37 minutes išlaikė koncentraciją gynyboje. Aišku, vėliau iš nuovargio paleidome kai kuriuos jų žaidėjus, bet per tas 37 minutes vyrai atidavę save, taikyti riziką, kur reikėjo ją taikyti. Rotacijoje neturime dviejų pagrindinių žaidėjų, bet šiandien Mantvydas Gečionis sužaidė labai super – prisiėmė atsakomybę ir pabaigoje sumetė labai svarbius metimus", – po gana netikėtos pergalės kalbėjo Prienų treneris P. Ivanauskas.

Tuo metu „Olimpo" treneris Alidas Žukauskas sakė: „Komandai trūko pasitikėjimo. Visas rungtynes buvo labai sunku psichologiškai. Žaidėjai buvo rimtai sutrikę ir tai matėsi. Sunku net įvardinti, kas įvyko. Sudegė visa komanda. Niekas neprarasta ir reikia kautis toliau."

Antrosios serijos rungtynės jau antradienį bus žaidžiamos Prienuose, o trečiosios – penktadienį Plungėje.

Poros nugalėtojas ketvirtfinalyje iki 3 pergalių grumsis su „Taurage" (20/10, 4 vieta).

Pirmąją pergalę aštuntfinalio serijoje pasiekė namuose rungtyniavęs Kėdainių SC „Ataka" (17/13, 7 vieta). Kastyčio Kundroto auklėtiniai taškų lenktynėse 108:103 (24:25, 25:19, 26:20, 33:39) įveikė Vytauto Didžiojo universitetą (VDU, 14/16, 10 vieta).


„Žaidėme su komanda, kuri bėga, meta, pataiko, tad turėjome prisitaikyti. Šiandien varžovai puikiai iš toli atakavo, laimei, mes patys sužaidėme turbūt geriausias rungtynes puolime šiame sezone. Smagu seriją pradėti pergale, tačiau panašu, kad bus dar daug vargo ir sunkių dvikovų likusios serijos metu", – kalbėjo Kėdainių klubo treneris K. Kundrotas.

Sužaidėme neblogas rungtynes, bet tiesiog pritrūko dar kelių pelnytų taškų. Jeigu rimtai Kėdainiai pakankamai gerai pataikė, o Gvidas Rupeika apskritai tik kelis metimus prametė ir tapo tikru X-faktoriumi ir žinoma mūsų gynyba labai prasta buvo. Žinoma, mes nesigynėm, o kai kurie turbūt perdegė, nes tokio lygio atkrintamąsias žaidė pirmą kartą gyvenime, – kalbėjo VDU vyr. trenerio Arūno Juknevičiaus asistentas Airidas Nutautas. – Per likusias serijos rungtynes pirmiausia stengsimės apsiginti baudos aikštelėje, nes ten varžovai turi tikrai daug galingų žaidėjų, tad pagrindinis akcentus dabar bus mobilizuotis ten gynyboje ir pademonstruoti panašų puolimą, kokį rodėme šioje dvikovoje."

Jau antradienį komandos susitiks Kaune, o serija į Kėdainius grįš ketvirtadienį.


Poros nugalėtojo ketvirtfinalyje laukia „Kretingos" išbandymas (23/7, 2 vieta).

Jau rytoj, antradienį, aštuntfinalio seriją Kauno rajone pradės ir itin intriguojanti pora – namuose -žaisianti „Omega" (16/14, 8 vieta) ir Biržų KKSC (15/15, 9 vieta). Abejose komandose netrūksta žinomų vardų – „Omegoje" lyderio vaidmenis atlieka Tadas Klimavičius, Evaldas Dainys ir Eduardas Rogočiovas, o Biržų atakoms diriguoja Darius Griškėnas.

Šios poros nugalėtojas ketvirtfinalyje susitiks su reguliaraus sezono nugalėtoja Vilniaus „Rivile" (25/5).


Ketvirtadienį Naujoje Akmenėje startuos aštuntfinalio serija tarp vietos „Patriots-Cementas" (18/12, 6 vieta) ir Kauno technologijos universiteto (12/18, 6 vieta).

Šios poros laimėtojas ketvirtfinalyje grumsis su „Raseiniais" (22/8, 3 vieta).

B diviziono kulminacija – finalo ketvertas Prienuose


Jau artėjantį savaitgalį Prienuose paaiškės „TOPsport–RKL" B diviziono čempionas. Pirmajame pusfinalyje penktadienį nuo 17:00 val. susitiks Kazlų Rūdos „Ataka" ir Radviliškio ŠSPC.

Kazlų Rūda aštuntfinalyje 2:0 įveikė „Gargždus-2", o ketvirtfinalyje 2:1 palaužė Vilniaus „Rytą-MRU-VKM".

Radviliškis aštuntfinalio serijoje 2:0 įveikė Kaišiadorių „Savingę" ir tokiu pat rezultatu įrodė pranašumą prieš Anykščių „Elmį".


Įdomu, kad Kazlų Rūdos ir Radviliškio komandos šiame sezone jau buvo susitikę pusfinalyje, kai buvo kovojama dėl „TOPsport" taurės. Tada 73:63 pajėgesni buvo ir į finalą žengė Radviliškio krepšininkai.

Kitą pusfinalio porą sudarys „Jurbarkas" ir Kauno „Žalgiris-3". Komandų akistata penktadienį startuos 20:00 val.

„Jurbarkas" aštuntfinalyje 2:0 įveikė Raseinių KKSC, o ketvirtfinalyje 2:0 įrodė pranašumą prieš Kuršėnų r. „Grafų Furniture".


„Žalgiris-3" aštuntfinalyje 2:0 nugalėjo Kupiškį, o ketvirtfinalyje 2:0 laimėjo prieš Šiaulių „Saulė-SG".

„Jurbarkas" kauniečius šiame sezone jau kartą įveikė – „TOPsport" taurės pusfinalyje Povilo Valaičio auklėtiniai „Žalgirį-3" nugalėjo 85:59.

„TOPsport" taurę laimėjęs ir antrojo trofėjaus per mėnesį sieksiantis „Jurbarkas" savo rankose laiko visus kozirius, kuri leistų artėjantį sezoną persikelti į „TOPsport–RKL" A diviziono kovas. Į kito sezono elitinį divizioną automatiškai pateks B diviziono čempionai. Tuo metu antrąją vietą užėmęs klubas, jeigu to prireiktų, dėl patekimo į A diviziono žaistų su „TOPsport" taurę iškovojusiais jurbarkiečiais.


Kitaip tariant, pergalė pusfinalyje prieš „Žalgirįį-3" „Jurbarkui" atvertų kelią į kito sezono A divizioną, nepaisant to, kaip bepasibaigtų superfinalas.

Pačiu blogiausiu atveju, „Jurbarkui" finalo ketverte likus trečiam arba ketvirtam, P. Valaičio kariauna dėl bilieto į į A divizioną kovos prieš antrąją vietą B divizione užėmusią komandą.

Patekdamas į superfinalą, „Jurbarkas" ne tik pats anksčiau laiko užsitikrintų vietą A divizione, bet ir dovanotų tokią galimybę savo varžovams – Kazlų Rūdai arba Radviliškiui.


Tuo metu „Žalgiriui-3" kelias į A divizioną atsivertų tik tapus B diviziono čempionu. Antroje vietoje likęs „Žalgiris-3" dėl patekimo į A divizioną papildomose rungtynėse dar kartą susitiktų su „Jurbarku".





RKL.lt

Video rekomendacijos: