Motyvacijos nestokojantis L. Aukštikalnis: „Galvoju, kad dar galiu daug ką nustebinti“

Motyvacijos nestokojantis L. Aukštikalnis: „Galvoju, kad dar galiu daug ką nustebinti“

Vytautas Kuralavičius / NKL nuotr.

Į Lietuvą rungtyniauti sugrįžęs ir prie Marijampolės „Sūduvos-Mantingos“ ekipos prisijungęs Lukas Aukštikalnis neslepia, jog trykšta noru įrodyti tiek sau, tiek kitiems, kad vis dar gali žaisti aukščiausiu lygiu.



Su tinklalapiu „suduva-mantinga.lt“ bendravęs 26-erių krepšininkas pasidalijo atvykimo į Marijampolę priežastimis, apie pertrauką karjeroje ir nelengvą, tačiau naudingą legionieriaus patirtį.

„Be krepšinio praleidau apie dvejus metus, tiesiog norėjau sugrįžti į krepšinį, o žaidimas Marijampolėje yra tarsi atspirties taškas, – tinklalapiui „suduva-mantinga.lt“ teigė L. Aukštikalnis. – Turiu didelių ambicijų vėl grįžti į aukštesnį lygį.“

„Pasirinkau „Sūduvą-Mantingą“, nes buvo geros sąlygos ir patiko treneris Marius Kiltinavičius“, – pridėjo krepšininkas.


Paklaustas, kas privertė padaryti pertrauką karjeroje, L. Aukštikalnis teigė, jog susidėjo bent keli veiksniai.

„Kurį laiką nežaidžiau ir dėl asmeninių priežasčių, o pats (pasiruošimo) procesas buvo įprastas. Sportavau individualiai. Šiek tiek nerimo buvo, tačiau susiklostė tokia situacija, kad susidėjo asmeninės priežastys, pandemija.

Buvo visokių minčių, bet pasitaikė proga, o ir pačiam buvo noras sugrįžti, todėl nusprendžiau, jog noriu pabandyti dar kartą ir dabar esu čia“, – pasakojo L. Aukštikalnis.

Marijampolės komandos naujokas taip pat teigė, jog vis dar nori įrodyti tiek sau, tiek kitiems, kad gali demonstruoti kokybišką krepšinį.

„Nusprendžiau, kad dar galiu ir noriu žaisti. Tikrai manau, kad dar galiu gerai žaisti ir atrodyti aukštesniame lygyje. Galvoju, kad dar galiu daug ką nustebinti, tačiau labiausiai noriu įrodyti pats sau, jog galiu tai padaryti. Tai yra pagrindinis aspektas“, – apie sugrįžimą į krepšinį sakė L. Aukštikalnis.

L. Aukštikalnis dar 2018-2019 m. sezone vilkėjo Hueskos klubo marškinėlius Ispanijoje, o 2019-2020 m. išvyko į Prancūziją, kur žaidė Andrezieux-Boutheon komandoje.

Kaip sakė pats krepšininkas, nors patirtis nebuvo lengva, ji išėjo į naudą.


„Pirmas mano išvažiavimas buvo į Ispaniją tai tikrai sudėtinga patirtis, – teigė L. Aukštikalnis. – Visai kitaip nei Lietuvoje, bet gavau kitokios patirties. Labiau subrendau kaip asmenybė ir pamačiau kitokį krepšinį.“

„Manau, kad žaidimas užsienyje davė daug. Dabar esu visiškai kitaip pasiruošęs priimti iššūkius tiek aikštelėje, tiek už jos ribų“, – pridėjo atletas.

Nepaisant padarytos pertraukos, L. Aukštikalnis sezoną Marijampolėje pradėjo solidžiai. Kol kas krepšininkas per devynerias sužaistas rungtynes fiksuoja 15,8 taško, 2,4 atkovoto kamuolio, 2 rezultatyvių perdavimų ir 13,7 naudingumo balo statistiką.


Paklaustas, kas lėmė tokią sėkmingą pradžią, L. Aukštikalnis nukėlė kepurę prieš komandos draugus.

„Turime gerą komandą, tikslai iškelti aukštai, yra daug gerų žaidėjų. Jie tikrai padėjo, prie viso šito prisidėjo ir treneris. Manau, kad gerą žaidimą lemia geras mikroklimatas.

Sezonas kol kas klostosi sėkmingai, ritmą išlaikyti stengiuosi tiek aš, tiek komandos draugai. Manau, kad labai vienas kitam padedame, todėl gerai atrodome visi, o ne tik aš“, – užbaigė L. Aukštikalnis.







NKLyga.lt

Video rekomendacijos: