Visuomenės autoritetai kviečia vaikus į vasaros stovyklą „Krepšinio namuose“!

Visuomenės autoritetai kviečia vaikus į vasaros stovyklą „Krepšinio namuose“!

„Lietuvos krepšinio namai“ atveria duris vaikų dienos stovyklai „Renkuosi sėkmę“, kurioje vaikai nuo 7 metų amžiaus galės susipažinti suįvairiomis sporto šakomis, bendrauti su garsiais sporto autoritetais bei turiningai leisti laisvalaikį.



„Renkuosi sėkmę“ – tai plataus masto projektas, ypatingai akcentuojantis vaikų asmeninį tobulėjimą, fizinį aktyvumą bei žalingų įpročių prevenciją. Stovyklos programoje didelis dėmesys skiriamas vaikų saviraiškai ir savirealizacijai sporte, jiems patinkančioje sporto šakoje. Sportas formuoja discipliną, skatina siekti tikslų, o visuomenės autoritetai, kurie dalyvauja įgyvendinant šią programą, rodys gerąjį pavyzdį stovyklautojams.

Mindaugas Kuzminskas teigia, kad vaikams renkantis sporto šaką, tėvai neturėtų bandyti įgyvendinti savo svajonių, o leistų vaikams pasirinkti patiems: „Teisingas žingsnis neapsiriboti vien krepšiniu. Visos kitos sporto šakos yra vienodai įdomios, galbūt jie dar nėra apsisprendę, kurią sporto šaką rinktis ir galės pamatyti, kas jiems patinka. Nors esame krepšinio šeima, tėvai man davė pasirinkimo laisvę. Esu lankęs plaukimą, lengvąją atletiką, turėjau nemažai stalo teniso treniruočių. Džiaugiuosi, kad man patiko būtent krepšinis ir jame pavyko nuveikti visai nemažai“.



Įvairovė leidžia praplėsti akiratį, todėlstovykloje vaikai turės galimybę pažinti skirtingas, įvairias, tiek komandines, tiek individualias sporto šakas: krepšinį, futbolą, beisbolą, plaukimą, sportinį laipiojimą, tinklinį, kikboksą ir lengvąją atletiką. Vaikus su įvairiais stovykloje organizuojamais sportiniais užsiėmimais supažindins savo sporto šakų atstovai ir sportininkai, visuomenėje gerai atpažįstami veidai.

Buvęs NBA žaidėjas ir Pasaulio čempionato bronzos medalininkas Linas Kleiza taip pat kviečia vaikus atostogas leisti turiningai: „Vasara yra puikus laikas pagilinti savo žinias apie krepšinį, ieškoti herojų, suprasti, ko nori siekti ir, svarbiausia, laiką išnaudoti prasmingai“.



Stovykloje taip pat netruks kitų pramogų, užsiėmimų bei įsimintinų ir nekasdieninių veiklų, tokių kaip plaukimas laivu iš Santakos į Raudondvarį, maudynės baseine, laipynės medžiais, orientaciniai žaidimai, pažintis ir bendravimas su garsiomis sporto asmenybėmis bei kitais visuomenės autoritetais.

Pasirinkta unikali ir išskirtinė stovyklos vieta – Neries ir Nemuno santakoje, netoli istorinės Kauno pilies įsikūrę „Lietuvos krepšinio namai“. Šiose erdvėse bus sudarytos visos sąlygos vaikų tobulėjimui bei prasmingo laiko praleidimui, o išskirtinė aplinka ir programa leis jaustis ypatingai.

Sportas formuoja discipliną, skatina siekti tikslų, o visuomenės autoritetai ragina nešvaistyti laiko veltui ir registruotis į stovyklą.

LTU.Basketball

Video rekomendacijos: