S. Jasaitis taip pat nekabina sportbačių ant vinies ir jungiasi prie bičiulio A. Jomanto Mažeikiuose

S. Jasaitis taip pat nekabina sportbačių ant vinies ir jungiasi prie bičiulio A. Jomanto Mažeikiuose

„Mažeikių“ komanda toliau intensyviai rikiuoja pajėgas kitam Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) sezonui. Prie komandos prisijungė Simas Jasaitis, kuris taps žaidžiančiuoju vyriausiojo trenerio Osvaldo Kurausko pagalbininku.



„Džiaugiuosi šiuo susitarimu su Simu ir nei kiek neabejoju, kad žaidžiančio trenerio asistento pozicijoje, Simas su savo patirtimi padės klubui ne tik aikštelėje, bet ir ženkliai prisidės gerais patarimais vadovaujant komandai. Per karjerą Simas žaidė aukščiausio kalibro klubuose, kuriems vadovavo geriausi europos treneriai. Ši patirtis turi būti panaudota ir tikiu, kad ateityje Simas gali ir privalo tapti puikiu treneriu.” – apie naujausią komandos papildymą kalbėjo vadovas Arūnas Liškus.

40 metų 202 cm ūgio puolėjas šį sezoną praleido be klubo, o 2020–2021 m. sezone gynė Alytaus „Dzūkijos“ garbę ir Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) per 26 minutes įmesdavo 11,5 taško, atkovodavo 4,7 kamuolio, atlikdavo po 1 rezultatyvų perdavimą ir rinkdavo 10,7 naudingumo balo.

„Simas yra labai patyręs žaidėjas, kurį geriausi Europos treneriai kviesdavo į savo komandas dėl aukšto žaidimo supratimo, todėl neabejotinai jis gali pradėti trenerio kelią. Nepaisant to, kad Jasaitis nežaidė visą sezoną, jis yra išlaikęs gerą formą, kadangi sportavo individualiai. Neabejojame, kad Jasaitis duos naudos tiek aikštelėje, tiek treniruotėse.


Komandą sukomplektavome su vizija, kad kiekvienas žaidėjas galės drąsiai žengti ant parketo ir duoti naudos žaisdamas bent jau po 15 minučių. Sudėtis jau suburta, todėl krepšininkai tarpusavyje jau bendrauja ir laukia, kada prasidės pasirengimo sezonui stovykla. Džiaugiamės, kad su tokiu pačiu biudžetu kaip praėjusiame sezone sugebėjome suburti pajėgesnę sudėtį“, – kalbėjo „Mažeikių“ sporto direktorius Jonas Vainauskas.

S.Jasaitis per savo karjerą dukart yra tapęs LKL čempionu, dusyk į viršų kėlė Europos taurę, taip pat yra tapęs Izraelio čempionu ir taurės laimėtoju, o su Lietuvos rinktine 2010 m. pasaulio čempionate bei 2007 m. Europos čempionate iškovojo bronzos medalį.

„Mažeikių“ garbę kitą sezoną gins: Šarūnas Valunta, Ginas Mulevičius, Artūras Jomantas, Simas Jasaitis, Edis Sinadinovičius, Moussa Mayaki, Karolis Babušis, Mindaugas Motuzas, Petras Piekus, Laurynas Andrijauskas.

BcMazeikiai

Video rekomendacijos: