Prieš NKL antrojo rato pabaigą – aiškios septynetų grupės

Prieš NKL antrojo rato pabaigą – aiškios septynetų grupės

Nuotr. L. Šeputis / NKL

Artėjantį antradienį „7bet-NKL“ komandos baigs reguliariojo sezono antrąjį ratą, tačiau jau dabar tapo aišku, kuriose grupėse jos pratęs kovas iki atkrintamųjų.



Po 26 rungtynių 14 klubų bus suskirstyti į dvi grupes po septynias komandas.

Į vieną grupę pateks septynios geriausios komandos po dviejų ratų, į antrą grupę – likusios septynios ekipos, užimsiančios 8-14 vietas.

Nors antrajame „7bet-NKL“ rate dar liko 9 nesužaistos rungtynės, tačiau nė viena iš komandų nebegali nei iškristi į antrąjį septintuką, nei patekti į pirmąjį.


Vietą pirmajame septynete užsitikrino Marijampolės „Sūduva-Mantinga“ (21-3), „Telšiai“ (20-5), Kauno „Žalgiris-2“ (19-6), „Vytis-VDU“ (15-9), Mažeikių „M Basket“ (14-11), „Šilutė“ (13-12) ir Kauno r. „Atletas“ (12-13).

8-oje vietoje besirikiuojanti „Kretinga-VR Servisas“ (10-15) ir jai iš paskos sekantis Joniškio „Delikatesas“ (10-15) turi dar po vienerias antrojo rato rungtynes, tačiau nuo paskutinės pirmojo septyneto komandos – „Atleto“ – atsilieka dviem pergalėmis. Dėl šios priežasties jos nebeturi net ir teorinių šansų patekti į pirmąjį septynetą.

Antrajame septintuke kartu su kretingiškiais ir joniškiečiais kausis Vilniaus „Stekas“ (9-16), Palangos „Kuršiai“ (9-16), Vilkaviškio „Perlas“ (8-16), Vilniaus „Rytas-2“ (8-17) bei Klaipėdos „Neptūnas-Akvaservis“ (5-19).

Iškovotos pergalės per pirmuosius du ratus skaičiuosis ir likusiuose dviejuose ratuose, kuriuose komandos kovos grupėse po septynias ekipas.

Pasibaigus antrajam ratui, komandos turės vienos savaitės pertrauką. Trečiasis ratas su dviem grupėmis po septynias komandas startuos sausio 26 dieną.

Pasibaigus ketvirtajam „7bet-NKL“ ratui, keturios stipriausios komandos keliaus tiesiai į ketvirtfinalį, o 5-12 vietas užėmusios ekipos varžysis aštuntfinalyje. Galiausiai aštuntfinalio nugalėtojai prisijungs prie ketvirtfinalio komandų.

NKLyga.lt

Video rekomendacijos: