NKL apžvalga: spindintys veteranai, trileris Joniškyje ir žaidžiantysis treneris „Steke“

NKL apžvalga: spindintys veteranai, trileris Joniškyje ir žaidžiantysis treneris „Steke“

Nuotr. R. Lukoševičius / NKL

Ketvirtadienį prie naujo „7bet-NKL“ sezono starto linijos išsirikiavo 12 ekipų, kai kitos dvi dar laukė savojo šanso startuoti. Beveik visos komandos praėjusią savaitę sužaidė po du sykius, išskyrus „Telšius“ ir Klaipėdos „Neptūną-Akvaservį“, kurios į aikštę žengė po kartą, o nei vieno mačo nesužaidusi liko tik Marijampolės „Sūduva-Mantinga“.



Kartu su nklyga.lt pažvelkime į praėjusios savaitės įvykių virtinę.  

Nepralaimėję debiutantai ir spindintys veteranai. Jurbarke jėgas suvieniję veteranai Mindaugas Lukauskis ir Tomu Delininkaitis vedė „Jurbarką-Karį“ į dvi pergales.

Debiutantų gretose kol kas solidžiausiai rungtyniaujantis ir įspūdingą pataikymą iš toli demonstruojantis 41-erių T. Delininkaitis per du mačus vidutiniškai renka 21 tašką (72,7 proc. trit.), 4,5 rezultatyvaus perdavimo bei 24,5 naudingumo balo.


Jam sėkmingai talkina ir šioje lygoje debiutavęs M. Lukauskis. 44-erių krepšininkas per 27 minutes vidutiniškai pelno po 13 taškų, atkovoja po 3 kamuolius, perima po 2,5 kamuolio ir renka po 14 naudingumo balų.

Paskutinių sekundžių trileris Joniškyje. Savų sirgalių akivaizdoje Joniškio „Delikatesas“ jau nuo pirmojo kėlinio vidurio įgavo pagreitį prieš „Kretingą“ ir vienu metu susikrovė 16 taškų pranašumą (25:9).

Į tai sureagavę kretingiškiai grįžo į mačą ir kelis kartus sugebėjo išsiveržti į priekį. Likus beveik 9 žaidimo sekundėms rezultatas buvo lygus ir lemiamoje atakoje prasiveržimu taškus „Delikatesui“ pelnė gynėjas Darionas Rackley, kuris varžovams paliko 4 sekundes, bet per šį laiką „Kretinga“ išsimetant prarado kamuolį ir prasižengė.

Prie baudų metimo linijos stojęs Šarūnas Kulevičius prametė abu metimus, bet „Kretinga“ vėl jį prarado ir naujos atakos suregzti nebespėjo.

Trenerių rokiruotė sostinėje. Vilniaus „Steko“ vyriausiojo trenerio pareigose Antaną Vipartą pirmose oficialiose sezono rungtynėse pakeitė trečiąjį sezoną komandoje rungtyniaujantis Justas Sinica. 38-erių puolėjas „Steko“ ekipoje bus žaidžiantysis treneris. A. Vipartas toliau lieka klube ir J. Sinicai talkins kaip vyr. trenerio asistentas.  

Jaunimo derbis. Naują „7bet-NKL“ sezoną atidarė Kauno „Žalgirio-2“ ir Vilniaus „Ryto-2“ akistata, kurioje Vytauto Pliaugos auklėtiniai užtikrintai triumfavo namuose 72:55. „Žalgiriui-2“ tai buvo 8-oji pergalė iš 10 pastarųjų dvikovų su jaunaisiais vilniečiais.

Naudingiausią savo karjeros mačą šioje akitatoje sužaidė 18-metis Matas Vokietaitis, kuris pasižymėjo dvigubu dubliu. 212 cm ūgio puolėjas pelnė 16 taškų, atkovojo 12 kamuolių, išrašė 3 blokus, išprovokavo 8 pražangas ir surinko 32 naudingumo balus.   


Ryškėjantis Palangos tandemas. Dvi iš dviejų pergalių praeitą savaitę įsirašęs Palangos „Olimpas“ turi du kol kas labiausiai išsiskiriančius vedlius.

Vienas iš jų yra 32-ejų Julius Kazakauskas, kuris abejose dvikovose svariai prisidėjo prie laimėjimų ir vidutiniškai fiksuoja 8,5 taško, 12 atkovotų kamuolių, 5,5 rezultatyvaus perdavimo ir 24 naudingumo balo rodiklius.

Ir antrasis – 31-erių Karolis Gusčikas, kuris pirmajame mače buvo labai arti asmeninio naudingumo balų rekordo ir surinko 47 naudingumo balus. Tačiau antrajame susitikime su „Žalgiriu-2“ jam sekėsi žymiai sunkiau ir gavęs 5 pražangas puolėjas rungtyniavo tik 10 minučių. Krepšininkas per dvi rungtynes vidutiniškai renka 14,5 taško, 6,5 atkovoto kamuolio ir 23,5 naudingumo balo.

NKLyga.lt

Video rekomendacijos: