Krepšinio trenerių susitikime aptarta jaunimo rinktinių vasara

Krepšinio trenerių susitikime aptarta jaunimo rinktinių vasara

Pirmadienį Lietuvos krepšinio federacijoje susirinko visų jaunimo rinktinių vyriausieji treneriai, Lietuvos krepšinio trenerių asociacijos (LKTrA) ir LKF vadovai. Susitikimo metu treneriai pristatė ataskaitas apie vasarą vykusių jaunimo čempionatų pasirodymus, buvo analizuojami rezultatai ir diskutuojama apie ateities perspektyvas.



„2023 metų vasara visiems krepšinio gerbėjams ir mums krepšinio federacijai nebuvo pati sėkmingiausia, tačiau smagu tai, kad visi treneriai rimtai pasiruošė šiam susirinkimui. Labai nuodugniai aptarėm vasaros rezultatus, pasikalbėjom, kas gali būti geriau iš visų pusių. Tai mums padės geriau pasiruošti kitų metų vasarai ir tikėkimės, kad turėsime geresnius rezultatus“, – kalbėjo LKF jaunimo rinktinių direktorius Tomas Jasevičius.

LKTrA prezidentas Rimantas Grigas taip pat džiaugėsi trenerių susitikimu, jo rezultatais ir pabrėžė būtinybę mokytis iš klaidų. „Šiais metais rykštė buvo ketvirtfinalis. Buvo įvairiausių pasisakymų ta tema, ir psicholiginis, ir taktinis, ir techninis. Treneriai žino, ko trūksta jų komandai, žino, kaip tai taisyti, kaip judėt pirmyn. Ne vien pergalės grūdina komandą, augina žaidėjus, bet ir pralaimėjimai. Žinodami savo klaidas, žinodami savo silpnąsias vietas ir jas taisant, augame”, – pažymėjo R. Grigas.

Dvidešimtmečių vaikinų rinktinei vadovavęs Vytautas Pliauga akcentavo tiek individualių žaidėjų savybių, tiek komandinių veiksmų gerinimo svarbą. „Žaidimas vienas prieš vieną, spaudimas per visą aikštelę, kontakto toleravimas, skausmo tolerancija. Tuos dalykus reikia grūdint, ugdyt, – sakė V. Pliauga. – Prienant prie komandinių veiksmų, komandiškumo, gero išsidėstymo, kamuolio judėjimo, agresyvių prasiveržimų, žaidžiant su gera kantrybe.”


Lietuvos jaunimo rinktinių vyr. treneriai skiriami ir patvirtinami LKF Vykdomojo komiteto sprendimu. 2024 m. jaunimo rinktinių strategai bus skiriami kitų metų pradžioje.

LTU.Basketball

Video rekomendacijos: