NKL apžvalga: kova „Žalgirio“ arenoje, „Telšių“ rezultatyvumas ir charakterį parodę veteranai

NKL apžvalga: kova „Žalgirio“ arenoje, „Telšių“ rezultatyvumas ir charakterį parodę veteranai

Praėjusi Nacionalinės krepšinio lygos („7bet-NKL“) pirmenybių savaitė sirgaliams padovanojo dar 12 akistatų, kuriose netrūko veiksmo bei efektingų epizodų.



Tinklalapis nklyga.lt pateikia įdomiausius praėjusios savaitės momentus įsibėgėjančiame „7bet-NKL“ čempionate.

Be kluptelėjimų. Naujame „7bet-NKL“ sezone liko dvi pralaimėjimo skonio dar nepajautusios ekipos – praėjusio sezono branduolį išlaikę „Telšiai“ ir Marijampolės „Sūduva-Mantinga“.

5 iš 5 pergalių iškovoję telšiškiai vidutiniškai pelno po 90,8 taško (daugiausiai lygoje), varžovus nugali vid. 14 taškų pranašumu ir rikiuojasi pirmoje turnyrinės lentelės vietoje.  


Viena pergale mažiau turintys marijampoliečiai vidutiniškai per mačą pelno po 88 taškus, o priešininkus įveikia vid. 16,3 taško persvara. Visas 4 rungtynes per 7 dienas sužaidusi Marijampolės ekipa praėjusią savaitę naujų mačų taip ir nesužaidė.

Lemiamas veteranų šturmas. Turnyrinės lentelės geriausiųjų trejetuke esantys lygos debiutantai „Jurbarkas-Karys“ nenustoja stebinti savo charakteriu aikštelėje. Namų akistatoje su Šakių „Vyčio-VDU“ ekipa, likus minutei iki trečiojo kėlinio pabaigos, šeimininkų deficitas siekė 17 taškų (51:68).   

Tačiau ne veltui ši komanda turi tiek patyrusių žaidėjų. Lemiamame kėlinyje jurbarkiečiai smeigė tris tolimus metimus iš eilės, surakino varžovus gynybos gniaužtuose ir leido jiems pelnyti tik 5 taškus. „Vyčio-VDU“ krepšininkai per 10 lemiamų minučių realizavo tik 1 tritaškį ir 2 baudų metimus, o „Jurbarkas-Karys“ įsirašė įspūdingą pergalę 79:73.

Dublerių akistata „Žalgirio“ arenoje. 2 kartą „7bet-NKL“ istorijoje „Žalgirio“ arenoje rungtyniavę kauniečiai prie 500 susirinkusių sirgalių pasiekė pergalę prieš Klaipėdos „Neptūną-Akvaservis“ – 85:72.

Šį, daug gražių epizodų kupiną, jaunimo mačą gyvai stebėjo ir „Žalgirio“ pagrindinės komandos trenerių štabo nariai – Kazys Maksvytis, Tautvydas Sabonis ir Evaldas Beržininkaitis.

Pirmosios rungtynės didžiausioje šalies arenoje įvyko dar 2021 metais, kai „Žalgiris-2“ pralaimėjo Marijampolės „Sūduvai-Mantingai“.

Į gimtinę sugrįžęs klaipėdietis. Iš Vilniaus į uostamiestį grįžęs ir kitomis spalvomis spindintis 21-erių Matas Narvilas šiuo metu yra naudingiausias Klaipėdos „Neptūno-Akvaservis“ žaidėjas.


2022-2023 m. sezone 200 cm ūgio puolėjas, vilkint „Ryto-2“ marškinėlius, sužaidė 21 rungtynes ir per 9 minutes vidutiniškai pelnydavo po 4,2 taško bei rinkdavo po 3 naudingumo balus.

Klaipėdos dublerių gretose M. Narvilas gavo daug daugiau pasitikėjimo ir jo statistiniai rodikliai stipriai šoko į viršų. Krepšininko žaidimo laikas išaugo iki 29 minučių ir per 5 rungtynes jis vidutiniškai fiksuoja 15,8 taško, 3,2 atkovoto kamuolio, 2 rezultatyvių perdavimų ir 17 naudingumo balų rodiklius.

NKLyga.lt

Video rekomendacijos: