LKF pradeda oficialų bendradarbiavimą su Indonezijos krepšinio federacija

LKF pradeda oficialų bendradarbiavimą su Indonezijos krepšinio federacija

Lietuvos krepšinio federacija (LKF) ir toliau žengia tarptautinių projektų plėtros keliu – artimiausiomis dienomis bus pasirašyta oficiali bendradarbiavimo sutartis su Indonezijos krepšinio federacija, kurios pagrindinis tikslas yra intensyvi krepšinio vystymo strategija, įtraukiant trenerius, žaidėjus ir teisėjus.



Šio tarptautinio krepšinio projekto įgyvendinimu ir patirtimi su Indonezijos krepšinio federacija dalinsis legendinis Lietuvos krepšininkas, šiuo metu vyrų rinktinės vadovo pareigas einantis Valdemaras Chomičius.

„Manau, jog tarptautiniai bendradarbiavimai Lietuvos krepšiniui duoda prestižą. Turime sukaupę pakankamai daug patirties, dalyvaujame įvairaus rango varžybose – rinktinės iškovoję daug medalių, jaunimas save gerai parodė. Būtent šia patirtimi bus įdomu pasidalinti su Indonezijos krepšinio federacija“, – kalbėjo olimpinis čempionas.

V. Chomičius į Indoneziją išskrenda jau šį ketvirtadienį, o oficiali sutartis bus pasirašoma pirmadienį (spalio 30 d.).


„Dokumentas apima pagrindinius krepšinio vystymo segmentus – jaunimo krepšinis, elito krepšinis, trenerių bei teisėjų rengimas ir visi kiti komponentai, kurie apibrėžia sėkmingą ir sistemingą nacionalinio krepšinio lygio vystymą. Indonezijai tikrai labai reikia Lietuvos patirties, tai yra beveik 100 kartų didesnė šalis, tačiau krepšinio rezultatai išties labai kuklūs. Būtent dėl šios priežasties jiems labai imponuoja, kaip tokia maža šalis, kaip Lietuva sugeba pasiekti pasaulinius krepšinio rezultatus“, – mintimis dalijosi LKF generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas.

LTU.Basketball

Video rekomendacijos: