SKM plėtra: aukščiausio kalibro specialistai susivienijo dėl konkretaus tikslo

SKM plėtra: aukščiausio kalibro specialistai susivienijo dėl konkretaus tikslo

SKM.lt nuotr.

Sostinės krepšinio mokykla (SKM) 2023–2024 m. sezoną pasitiko gerokai praturtėjusiu sporto skyriumi. Karolio Čyžiaus vadovaujamą skyrių papildė puikiai krepšinio visuomenėje žinomi specialistai – Arvydas Gronskis, Valdas Gecevičius ir Vytautas Valiulis.



Pristatydamas išaugusį sporto skyrių, SKM direktorius Mindaugas Noreika sakė:  

„Tai gera žinia treneriams ir jų auklėtiniams – praplėstas sporto skyrius padės užtikrinti geresnį treniruočių procesą ir visavertį moksleivių tobulėjimą. Suaugusių krepšinyje vyr. treneris turi savo asistentus, o vaikų krepšinyje tokių galimybių beveik nėra. Sustiprinome šią dalį ir dabar sporto sekcijoje turime keturis žmones, – kalbėjo M. Noreika. – Pirmieji įspūdžiai tokie, kad treneriai tuo asistavimu, pagalba ir mentoryste yra patenkinti. SKM sporto skyriaus vyr. treneriai lankosi rungtynėse, treniruotėse. Nėra taip, kad kažkas būtų primetama, visa tai – konsultacijos ir pagarbi diskusija tarp savo srities profesionalų. Apibendrinčiau, kad treneriams tai yra galimybė atsiremti į patyrusius ir aukščiausiame lygyje dirbusius specialistus, turėti savo mentorius.“

Tuo metu SKM sporto vadovas K. Čyžius akcentavo:


„Sporto skyriaus plėtros tikslas – stiprinti žaidėjo paruošimo kokybę skirtinguose amžiaus tarpsniuose. Turime žaidėjų ruošimo programą ir pagrindinis rezultatų įsivertinimo kriterijus šiame segmente paprastas – žaidėjo paruošimas profesionaliam krepšiniui ir nacionalinei rinktinei. Tam labai svarbu pačių trenerių tobulėjimas ir jų pasitenkinimas darbu. Reguliariai rengiame mokymus, turime trenerių klubą, kuriame diskutuojame ir aptariame aktualius klausimus.“   

SKM vadovas M. Noreika pridėjo, kad apie sporto skyriaus plėtrą buvo galvota jau kurį laiką ir tai – natūralus mokyklos augimo žingsnis kokybės link.

„Link to ėjome jau kurį laiką. Visada tarp trenerių siekiame gilesnio ir glaudesnio profesinio bendravimo, o ir patiems treneriams nuolat iškyla diskusinių klausimų. Norėjosi į bendrą kumštį sutelkti aukštos kvalifikacijos specialistų komandą. Džiugu, kad pavyko išlaukti tinkamo momento ir suburti patyrusių ir kartu modernių specialistų sinergiją.“

Paklaustas, kada bus galima pamatuoti SKM sporto skyriaus rezultatus, M. Noreika minėjo:

„Kitą kartą rezultatas yra geresnė trenerių savijauta. Pasikalbėjus tarpusavyje gali dingti nereikalingos įtampos, o vietoj jų gimti naujos idėjos, mintys, kurias kartu bandysime realizuoti. Žinome, tikime, kad ateityje tai padės siekti geresnių rezultatų ir mūsų auklėtiniai atliks svarbų vaidmenį „Ryto“ klube bei garbingai atstovaus nacionalinei Lietuvos rinktinei.“

A.Gronskis daugelį metų dirbo pagrindinėje Vilniaus „Ryto“ komandoje, kur talkino net trylikai vyriausiųjų trenerių. Tarp jų – Rimui Kurtinaičiui, Antanui Sireikai, Dainiui Adomaičiui, Aleksandrui Trifunovičiui, Smago Sagadinui.

A.Gronskis sėkmingai dirbo „Ryto“ ir Kauno „Žalgirio“ jaunimo komandų vyr. treneriu. Su „Ryto“ jaunimu A. Gronskis 2018 m. laimėjo pagrindinį Eurolygos jaunimo turnyrą.


Už V. Gecevičiaus nugaros – sėkminga patirtis moterų Eurolygos klubo Vilniaus TEO ir Lietuvos moterų rinktinės trenerių štabuose.



Tuo metu V. Valiulis yra vertinamas kaip vienas geriausių naujosios kartos individualių įgūdžių trenerių. Specialistui teko darbuotis su Xavi Pasqualiu, Saša Obradovičiumi, R. Kurtinaičiu ir kitais aukščiausio lygio treneriais.

SKM sporto skyriui vadovaujantis K. Čyžius pastaruosius du sezonus buvo „Rytas-MRU“ komandos vyr. treneris ir ja iškovojo Regionų krepšinio lygos (RKL) B diviziono sidabro medalius. Tai buvo pirmasis kartas, kai „Ryto“ jaunimo komanda iškovojo RKL medalius ir sportiniu keliu pateko į elitinį A divizioną.



SKM nuo 2018–2019 m. yra Moksleivių krepšinio lygos (MKL) vaikinų reitingo lyderė. Mokyklos krepšininkai ir treneriai kasmet sėkmingai atstovauja Lietuvos jaunimo rinktinėms Europos ir pasaulio čempionatuose.

2022 m. Mindaugo Noreikos vadovaujama U20 Lietuvos rinktinė Europos čempionate užėmė 2 vietą, o 2023 m. Tomo Urbelionio treniruojama U16 Lietuvos rinktinė pateko tarp 4 geriausių komandų Europoje.

SKM.lt

Video rekomendacijos: