D. Maskoliūnas apie draugiškas rungtynes: tegul draugiškumas lieka prie stalo vakare (VIDEO)

Krepsinionamai.lt nuotr.

Penktadienį ir šeštadienį Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė draugiškas rungtynes Taline žais su Estijos ir Latvijos ekipomis.



„Smagu, kad galime pasitikrinti jėgas, - prieš penktadienio rungtynes su Estija sakė Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės vyriausiasis treneris Darius Maskoliūnas. – Šias draugiškas rungtynes vadinčiau kontrolinėmis varžybomis. Mums nuo mažens įskiepijo, kad kiekvienas rungtynes, kad ir kokio lygio jos būtų, reikia laimėti. Tegul draugiškumas lieka prie stalo vakare. Norisi pasižiūrėti, kaip komanda atrodys, ką išmokome, kaip adaptavosi mūsų jauni žaidėjai ir kaip jie atrodys kovodami su varžovais“.

Treneris pabrėžė, jog per rungtynes aikštelėje pasirodys visi rinktinės žaidėjai, nes į Estiją jų atvyko tik vienuolika, o šeštadienį su latviais kovos tik dešimt mūsų krepšininkų, nes stovyklą dėl asmeninių priežasčių paliks Eimantas Bendžius.

Paklaustas, kodėl tarp rinktinės žaidėjų nėra Artūro Gudaičio, D. Maskoliūnas patikino, kad žaidėjas, kol dar nebuvo patikrintas mediciniškai, nebuvo pasirašęs sutarties su savo naujuoju klubu Sankt Peterburgo „Zenit“, o rizikuoti juo ir jo būsima sutartimi nebūtų protinga. O kitas į stovyklą kviestas žaidėjas Arnoldas Kulboka vis dar gydosi traumą ir aikštelėje vengia stipraus kontakto.  






Alfa.lt

Video rekomendacijos: